Aktualizované Zo Slovenska

V nemocnici vypukol POŽIAR! Evakuovať museli 400 pacientov, hlásia aj ZRANENÝCH

V jednej zo slovenských nemocníc sa rozhorel požiar. Evakuovať museli vyše 400 pacientov.

Ilustračný obrázok k článku V nemocnici vypukol POŽIAR! Evakuovať museli 400 pacientov, hlásia aj ZRANENÝCH
9
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Pre požiar v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) Košice vo štvrtok ráno evakuovali pacientov. Informuje o tom Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR na sociálnej sieti. Hlásia aj zranených.

Podľa hasičov išlo o závažný požiar, pre ktorý evakuovali stovky ľudí.

„V budove bolo 766 osôb, evakuovaných bolo 404 ľudí. Na mieste bolo nasadených 13 kusov techniky a zasahovalo 35 hasičov. Požiar je už uhasený,“ uviedol pre TASR operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Košiciach.

Čo sa stalo?

Požiar bol nahlásený okolo 1.30 h. Vypukol na štvrtom poschodí – psychiatrickom oddelení nemocnice na Triede SNP. Zisťovateľ určil ako príčinu požiaru manipuláciu s otvoreným ohňom.

„V skorých ranných hodinách bolo OS ZZS SR požiadané o súčinnosť pri transporte pacientov z nemocnice UNLP v Košiciach z dôvodu požiaru,“ uvádza OS ZZS s tým, že na miesto vyslali tri ambulancie rýchlej zdravotnej pomoci a jednu ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci, ktoré pacientov transportovali do iných nemocníc.

Ako spresnila hovorkyňa OS ZZS SR Petra Klimešová, siedmich pacientov nadýchaných splodinami horenia transportovali do nemocnice v Šaci.

Situácia je pod kontrolou

Podľa hovorkyne nemocnice Moniky Kriškovej bol požiar uhasený v krátkom čase, problém spôsobovalo najmä zadymenie.

Časť pacientov bola spolu so zdravotníkmi evakuovaná do iných priestorov v rámci UNLP.

„Momentálne sú na miestne záchranné zložky, krízový štáb UNLP Košice, polícia. Ubezpečujeme pacientov a ich blízkych a taktiež zamestnancov UNLP, že v súčasnosti je situácia pod kontrolu. Osoby ani majetok v tejto chvíli nie sú ohrozené. Nepríjemnosti v objekte monobloku, ktoré súvisia s následkami po požiari, aktuálne riešime,“ uviedla.

Deväť zranených

Pri štvrtkovom požiari v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) Košice bolo zranených splodinami horenia deväť ľudí. Pre TASR to uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Jozef Bálint. Výška priamej škody bola predbežne určená na 100 000 eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

🔴🔴AKTUÁLNE INFORMÁCIE PRE VEREJNOSŤ K požiaru v UNLP Košice, Tr. SNP 1 Približne o 1.00 v noci bol nahlásený požiar v...

Posted by Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice on Wednesday, March 6, 2024
Pre požiar v UNLP Košice evakuovali pacientov
9
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván
Zdroj: Twitter.com/Breaking News
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM