Politika

Remišová: Dôležitá je regulácia cien energií aj pre bytové domy

Ministerstvo hospodárstva podľa Remišovej pripravuje zmenu zákonov tak, aby aj domácnosti v bytových domoch s vlastnou kotolňou boli chránenými subjektmi.

Ilustračný obrázok k článku Remišová: Dôležitá je regulácia cien energií aj pre bytové domy
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Pripravované opatrenia na obmedzenie vplyvu vysokých cien energií by mali zahrnúť aj bytové domy s vlastnou kotolňou, ktoré v súčasnosti nepatria medzi odberateľov s regulovanými cenami plynu. Pred stredajším rokovaním vlády to uviedla ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí).

Pripravuje sa zmena zákona

„Veľmi dôležité bolo riešenie zraniteľných odberateľov, to znamená nemocnice, školy, domovy sociálnych služieb, ale aj bytové domy s vlastnou kotolňou,“ povedala Remišová. Ministerstvo hospodárstva podľa nej pripravuje zmenu zákonov tak, aby aj domácnosti v bytových domoch s vlastnou kotolňou boli chránenými subjektmi.

Remišová zdôraznila, že nie všetky bytové domy s vlastnou kotolňou sa dobrovoľne odpojili od centrálneho zdroja vykurovania. „Mnohé bytové domy boli už postavené s vlastnou kotolňou,“ pripomenula ministerka.

„Zároveň je treba férovo povedať, že v časoch, keď boli ceny nízke, tak s veľkou pravdepodobnosťou domy s vlastnou kotolňou platili nižšie ceny, ako regulované ceny energií,“ dodala Remišová. Tieto bytové domy by podľa nej mali mať možnosť výberu, buď vstúpiť medzi regulované subjekty, alebo zachovať súčasný stav.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM