Webnoviny - Svet

V Rusovciach zaregistrovali i zatknutého starostu

WEBNOVINY.SK

Rusovce Foto: SITABRATISLAVA 13. októbra (WEBNOVINY) – Miestna volebná komisia v bratislavských Rusovciach zaregistrovala ako kandidáta na starostu pre novembrové komunálne voľby aj úradujúceho starostu Dušana Antoša. Po tom, ako ho začiatkom októbra zadržala polícia, SDKÚ-DS avizovala, že ho stiahne z kandidátky a to isté odporučí aj svojim koaličným partnerom. Na otázku agentúry SITA, prečo je stále kandidátom na starostu a či strana prehodnotila svoje rozhodnutie, hovorca SDKÚ-DS Michal Lukáč uviedol, že strana prvotné vyjadrenie neprehodnotila a stále platí. Podľa Lukáča však môže nominanta stiahnuť len koalícia, ktorej je kandidátom. Momentálne sa podľa neho čaká na vyjadrenie strany Most-Híd, ktoré by malo byť známe vo štvrtok.

Podľa zapisovateľky miestnej volebnej komisie Karolíny Marekovej je Dušan Antoš kandidátom koalície SDKÚ-DS – Most-Híd – KDH. Zaregistrovaný kandidát sa pritom môže najneskôr tri dni pred začatím volieb písomne kandidatúry vzdať. Kandidatúru môže odvolať aj politická strana alebo koalícia politických strán, ktorá kandidáta nominovala. Vyhlásenie o vzdaní sa alebo odvolaní kandidatúry nemožno vziať späť.

Protikandidátmi na starostu je Janette Bošková (nezávislá), Róbert Kalmár (nezávislý) a Marián Šiška (Strana zelených). Voliči si v komunálnych voľbách budú vyberať aj poslancov do deväťčlenného miestneho zastupiteľstva. O poslanecké kreslo sa uchádza 20 kandidátov, z toho je sedem nezávislých a 13 straníckych. Kandidátov na poslancov postavila koalícia SDKÚ-DS – Most-Híd – KDH, koalícia Smer-SD – Strana zelených Slovenska – Slobodné fórum – HZD – Občianski kandidáti – Slovenská národná strana, samostatne má kandidátov Strana demokratickej ľavice.

Komunálne voľby sa budú konať 27. novembra.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM