Webnoviny - Svet

V Stropkove zaregistrovali sedem kandidátov

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto Foto: SITA/APSTROPKOV 13. októbra (WEBNOVINY) – V Stropkove mestská volebná komisia zaregistrovala všetky kandidačné listiny, ktoré v stanovenom termíne odovzdali záujemcovia o kandidatúru do orgánov samosprávy. Pre voľby primátora členovia komisie zaregistrovali sedem kandidátov. Za dvomi kandidátmi stoja koalície, jeden má podporu jednej politickej strany a štyria idú do súťaže ako nezávislí. Medzi kandidátmi je terajší aj bývalý primátor.

Súčasného primátora Petra Obrimčáka (50), ktorý je pôvodným povolaním lekár, podporuje koalícia Smer-SD – ĽS-HZDS – HZD. Manažér Alojz Glinský (56) je nominantom SDKÚ-DS – SaS – KDH. S podporou SNS kandiduje dôchodca Milan Ďurica (64). Bez straníckej podpory idú do boja o primátorské kreslo štyria nezávislí kandidáti – manažér a bývalý primátor Stropkova Imrich Hamarčák (56), ekonóm Milan Bzdil (31), sociálny pracovník Daniel Hubač (29) a inžinier ekonómie Marek Manduľa (35).

Stropkovčania budú voliť 18 poslancov do 10 volebných obvodov. Vyberať si môžu zo 113 kandidátov, z ktorých je 44 nezávislých. Svojich kandidátov na poslancov postavili dve koalície – trojkoalícia SDKÚ-DS – SaS – KDH a dvojkoalícia Smer-SD – ĽS-HZDS, tiež desať samostatných politických strán a hnutí. V Stropkove je okolo 8 500 voličov. Predsedom mestskej volebnej komisie je Ján Uhrík (KSS), podpredsedníčkou Terézia Lipinská (Smer-SD – ĽS-HZDS).

Agentúru SITA informoval zapisovateľ mestskej volebnej komisie Marián Vaš.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM