Webnoviny - Svet

V Trenčíne nezaregistrovali do volieb 14 ľudí

WEBNOVINY.SK

Trenčín Foto: SITA/Richard NemecTRENČÍN 13. októbra (WEBNOVINY) – Volebná komisia v Trenčíne zaregistrovala všetkých šiestich kandidátov na primátora mesta. Z celkového počtu 184 kandidátov do mestského zastupiteľstva však 14 ľudí nespĺňa podmienky registrácie, tí sa ešte môžu odvolať voči tomuto rozhodnutiu na súde. Agentúre SITA to dnes potvrdila špecialistka pre legislatívu Mestského úradu v Trenčíne Iveta Plešová.

O post trenčianskeho primátora má záujem šesť mužov. Opätovne kandidovať sa rozhodol súčasný primátor Branislav Celler (SDKÚ-DS), ktorý získal aj podporu strany Most-Híd. Smer-SD nominoval 53-ročného podnikateľa Ľubomíra Žabára. Na podporu koalície KDH – ĽS-HZDS sa môže spoliehať súčasný poslanec mestského zastupiteľstva Ján Krátky. O primátorskú stoličku sa uchádza aj exriaditeľ STV Richard Rybníček, kandiduje ako nezávislý. Šesticu kandidátov uzatvárajú advokát Pavel Poljovka a podnikateľ Jaroslav Olah, obaja ako nezávislí.

Do 25 členného mestského zastupiteľstva kandiduje 184 ľudí, z toho je 63 nezávislých. Spoločné kandidátky postavili SDKÚ-DS – Most-híd, ktoré nominovali 25 ľudí. Za koalíciu strán KDH – ĽS-HZDS sa o post trenčianskeho poslanca uchádza 25 ľudí. Koalíciu vytvorili tiež Nová demokracia – SDĽ, v novembrových voľbách podporia sedem kandidátov. Strana Smer-SD nominovala 23 kandidátov, SaS 19, strany OKS a SNS majú zhodne po šiestich kandidátoch.

Dvoch ľudí nominovali strany Liga, Úsvit, KSS a taktiež aj Paliho Kapurková, veselá politická strana. Jedného človeka nominovala strana Demokrati a Vlastenci, jeden kandiduje aj za stranu Zmenu zdola, Demokratickú úniu.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM