Svet

V USA sa opäť boja teroristov. Výbuchy otriasli Manhattanom i New Jersey!

Chvíle strachu, hrôzy a veľký chaos zavládli na železničnej stanici v štáte New Jersey, kde vybuchla nastražená nálož.

Na železničnej stanici v meste Elizabeth v americkom štáte New Jersey vybuchlo zariadenie, ktoré bolo ukryté v batohu. Ten si všimli dvaja okoloidúci, polícia pri analýze predmetu použila robota.

Podľa televízie CNN došlo k výbuchu okamžite, ako začal robot podozrivý predmet analyzovať. Pri explózii sa nikto nezranil. Polícia miesto výbuchu, ku ktorému prišlo približne o 6.40 h SELČ, uzavrela z obavy, že by v nájdenom batohu mohli byť ďalšie výbušniny. Podľa zistení NBC bolo v lokalite ďalších päť výbušných zariadení. Hneď po náleze batohu prerušili medzi železničnou stanicou Elizabeth a medzinárodným letiskom Newark-Liberty a Pennsylvania Station dopravu.

PREČÍTAJTE SI: Na Manhattane explodovala bomba v smetnom koši, zranila 29 ľudí

Majú podozrivých

Sobota bola pre USA pripomenutím si vyčíňania teroristov z minulosti. V New Yorku i New Jersey došlo k silným explóziám, pričom si výbuch na Manhattane vyžiadal 29 zranených.

Americké médiá informujú, že policajný zbor už v súvislosti s incidentmi vypočúva podozrivých, na verejnosť sa ale zatiaľ nedostala informácia o ich identite. Navyše platí, že príslušné orgány zatiaľ prípady neprešetrujú ako teroristický čin.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM