Regióny

VIDEO: Prestížne medzinárodné ocenenie: Spot o Prešovskom kraji chytí za srdce aj vás

Spot, ktorý prezentuje krásy a výnimočnosť Prešovského kraja sa dočkal ocenenia v konkurencii krajín z celého sveta.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Prestížne medzinárodné ocenenie: Spot o Prešovskom kraji chytí za srdce aj vás
Zdroj: FilmAT Festival

Spot o Prešovskom kraji z dielne Krajskej organizácie cestovného ruchu Severovýchod Slovenska získal prestížne ocenenie na poľskom filmovom festivale FilmAT, ktorý je poľským členom Medzinárodného výboru filmových festivalov cestovného ruchu (CIFFT) so sídlom vo Viedni.

Cieľom festivalu je prezentovať najnovšie trendy v dokumentárnej a televíznej tvorbe, ako aj celé spektrum audiovizuálnych diel s cestovateľskou tematikou. Ocenené diela na filmovom festivale kladú dôraz na umeleckú úroveň diela a jeho vplyv na cieľovú skupinu. Festival podporuje rozvoj národných a zahraničných produkcií a organizuje samostatnú poľskú a medzinárodnú filmovú súťaž.

V rámci 13. ročníka festivalu bol v konkurencii krajín z celého sveta cenou Special Award ocenený aj spot o Prešovskom kraji s názvom „Nechajte sa zviesť“. „Veľmi nás teší, že sme získali uznanie za náš propagačný spot v konkurencii z celého sveta. Spot zachytáva turistické atraktivity Prešovského kraja v rozličných ročných obdobiach. Video sa využíva na propagáciu kraja doma i v zahraničí a veľký úspech má aj na sociálnych sieťach,“ informoval Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska.

Spot vznikal takmer dva roky. Autorsky sa zadaní zhostil Jakub „Kuba Augi“ Augustinský, ktorý vytvoril skutočne pôsobivé dielo. Ústredným motívom je let dravca, ktorý diváka prevedie krajom z rôznych perspektív. Video je dynamické, strieda rôzne pohľady a témy, ktoré spoločne ústia do záverečného sloganu „Nechajte sa zviesť“. V anglickej verzii bol využitý voľnejší preklad „…Be charmed by Prešov Region“.

„Je to prierez zaujímavostí kraja. Ak by sme chceli zachytiť všetko, čo kraj ponúka, materiálu by sme mali na niekoľkohodinový dokument. Preto bolo náročné vybrať a zostaviť zábery tak, aby sa vošli do 3,5 minútového spotu,“ doplnil Janoško. Video bolo verejnosti predstavené v závere októbra 2017.

Videospot „Nechajte sa zviesť“ si môžete pozrieť pod týmto článkom.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Severovýchod Slovenska
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM