Aktualizované Eva Sládková Správy Rôzne

Vojaci a policajti v uliciach. Veľká noc bude mimoriadna

Vláda schválila zákaz vychádzania cez Veľkú noc.

Ilustračný obrázok k článku Vojaci a policajti v uliciach. Veľká noc bude mimoriadna
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

Obmedzenie pohybu bude platné od polnoci stredy 8. apríla, skončí sa v pondelok 13. apríla v noci minútu pred polnocou. Zákaz vychádzania má výnimky.

Pobyt v prírode

Zákaz vychádzania sa nevzťahuje na cestu do zamestnania, nákup pre seba či niekoho iného, cestu do zdravotníckeho zariadenia, pohyb v prírode v rámci okresu, či cestu za starostlivosťou o blízkeho. Ak však chce niekto odísť na chalupu v prírode v inom meste, nemôže.

„Cieľom týchto opatrení nie je obmedzovať, ale chrániť životy. Ide o to, aby sme našim starým rodičom nepriniesli neželaný darček. Je to ochrana verejného zdravia,“ povedal premiér Igor Matovič.

Zákaz zhromažďovania

Ani v prírode sa však žiadne kamarátske party konať nebudú. Vláda prijala zákaz zhromažďovania viacerých osôb s výnimkou členov spoločnej domácnosti. „Ak by to bolo o tom, že necestujeme po Slovensku, ale spravíme si piknik na Železnej studničke, asi by sme nesplnili cieľ,“ povedal premiér.

Kontrola

Nariadenia bude štát striktne vyžadovať. Do ulíc vyšle vojakov a policajtov. Tí budú kontrolovať ľudí a spisovať s nimi dotazníky. „Zabezpečíme poriadok tak, ako budeme najlepšie vedieť,“ dodal Igor Matovič s tým, že tým, ktorí nariadenia porušia, hrozí pokuta 1659 eur.

Koronavírus na Slovensku
31
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM