Jakub Forgács Zo Slovenska

Voľný čas zasvätil športu. Bystrický poslanec Molitoris miluje hokejbal aj crossfit

Oblek vymieňa za športový úbor. Veľkou vášňou poslanca Matúša Molitorisa je totiž pohyb. O svojich záľubách viac porozprával v rozhovore.

Ilustračný obrázok k článku Voľný čas zasvätil športu. Bystrický poslanec Molitoris miluje hokejbal aj crossfit
4
Galéria
Zdroj: archív Matúša Molitorisa

Poslancov má väčšina z nás zafixovaných ako pánov v oblekoch. Viete však, ako trávia čas, keď práve nesedia na rokovaniach zastupiteľstva? Prednedávnom sme vám predstavili mrazivú záľubu Milana Lichého, ľadového medveďa. Tentoraz sme sa pozreli na športovú vášeň Matúša Molitorisa (SMER-SD, SDKÚ-DS, SNS a nezávislé osobnosti).

Mnohí ľudia ani nevedia, že okrem práce poslanca si aj aktívnym športovcom. Už roky sa venuješ hokejbalu. Spomínaš si, kedy a ako si začal?

S hokejbalom som začal dosť neskoro, tuším vo svojich 25 rokoch. Samozrejme, že ako každé sídliskové dieťa som chodil za „kotolňu“ zahrať si s hokejkou a tenisovou loptičkou miestnu ligu, ale nikdy to neprerástlo do veľkej záľuby. Skôr som sa venoval športovému plávaniu, pri ktorom som vydržal takmer 10 rokov ako aktívny plavec a potom päť rokov ako tréner mládeže. K hokejbalu som sa vrátil až okolo 25ky, kedy sme sa vyskladali super partia a povedali si, že skúsime hrať miestnu hokejbalovú ligu.

Si členom Banskobystrickej hokejbalovej únie. Za koho a na akom poste aktuálne hrávaš?

V súčasnosti hrávam za tím Spartans v 1. Slovenskej hokebalovej lige – STRED a snažím sa čo najmenej zavadzať v útoku. Ale ak mám byť presný, tak hrávam najčastejšie na ľavom krídle, kde som tzv. „koncový“ hráč – všetko na mne skončí. :)

Spomenieš si na svoje najväčšie hokejbalové úspechy?

Ako sa vraví, najväčší úspech ešte len príde, ale ak by som sa mal pozrieť do minulosti, tak určite k hokejbalovým úspechom zaraďujem postup Spartans z druhej ligy do prvej a minuloročné štvrté miesto v prvej lige. V rámci individuálnych štatistík určite nepatrím medzi hviezdy tímu ani ligy, a tak je pre mňa úspechom každá dobrá prihrávka, gól, dohratý súboj, ale hlavne víťazstvo tímu ako celku.

Zdroj: Facebook

Najnovšie je tvojou veľkou vášňou aj crossfit. Ako si sa k nemu dostal?

Ku crossfitu, alebo funkčnému tréningu ma priviedla potreba niečo na sebe zmeniť a ako každého aj potreba schudnúť. Okrem toho som chcel nájsť spôsob, ako účinne a efektívne využiť čas na šport tak, aby som sa nepresúval len od stroja k stroju, ale mal v tom aj určitú dynamiku, rozmanitosť a hlavne som sa chcel baviť športom.

Toto všetko som našiel v crossfite zhruba pred rokom, kedy ma presvedčili moji priatelia a kamaráti, aby som niekedy dobehol do Centra funkčného tréningu a vyskúšal si zacvičiť spoločne s nimi. Samozrejme, že som najprv ohŕňal nosom, ale potom som si povedal, že za vyskúšanie nič nedám a už je to skoro rok, čo chodím 4 x za týždeň do CFTčka na tréningy. :)

Crossfit je o kombinácii viacerých cvikov. Čo sú tvoje silné stránky a v čom ešte cítiš rezervy?

Medzi silné stránky by som určite zaradil moju vytrvalosť a silu. Čo sa týka slabých stránok, musím veľmi popracovať na flexibilite a mobilite celého tela. Bohužiaľ, roky zanedbávané naťahovanie a aj ťažký zdravotný úraz pred piatimi rokmi spôsobili, že som niekedy doslova ako drevo – hlavne ak ide o gymnastické cvi­ky.

Máš aj nejaké súťažné ambície alebo iba osobné ciele, ktoré si si stanovil?

Konkrétne súťažné ambície nemám, ale určite by som rád vyskúšal, zacvičiť si aj na súťaži, ale to mi najprv musia schváliť moji skvelí tréneri, ktorí vždy vedia zhodnotiť, na čo ich zverenci majú. A čo sa týka osobných cieľov, ten som si už splnil. Bavím sa športom, mám dobrý pocit z každého tréning, teším sa z pohybu a podarilo sa mi aj zbaviť prebytočných 14 kg, ktoré som si rok predtým odložil. :)

Pomáhajú ti športové aktivity aj ako odreagovanie po hodinách strávených na rokovaniach zastupiteľstva?

Keďže som odmalička športoval, je to pre mňa jeden z najlepších druhov relaxu. Šport ma naučil nevzdávať sa, byť vytrvalý a ísť za cieľom, pričom tieto aspekty si treba pravidelne pripomínať. Preto nielen po náročnom zastupiteľstve, ale aj po náročnom dni v práci nie je nič lepšie, ako si ísť zašportovať – zahrať hokejbal alebo zacvičiť.

V OBRAZOCH: Matúšovi Molitorisovi učarovali športy
4
Galéria
Zdroj: archív Matúša Molitorisa
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM