Politika

Von der Leyenová o vraždách v Bratislave: Sú hrozbou, LGBTI musíme chrániť!

Európska únia je podľa von der Leyenovej odhodlaná pomáhať v boji proti nenávistným trestným činom a prejavom vo všetkým ich formách.

Ilustračný obrázok k článku Von der Leyenová o vraždách v Bratislave: Sú hrozbou, LGBTI musíme chrániť!
Zdroj: TASR/AP

Ohavné vraždy, k akým došlo v stredu v Bratislave, sú hrozbou pre spoločnosť založenú na rešpekte a tolerancii. V reakcii na streľbu v slovenskom hlavnom meste to uviedla predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová, informuje TASR.

„V myšlienkach som s rodinami obetí streľby v Bratislave,“ uviedla von der Leyenová v tvíte. EÚ je podľa nej odhodlaná pomáhať v boji proti nenávistným trestným činom a prejavom vo všetkým ich formách.

Prípad vyšetruje NAKA

„Musíme chrániť komunitu LGBTIQ,“ doplnila šéfka EK.

Pri streľbe na Zámockej ulici v Bratislave v stredu (12. 12.) večer zomreli dvaja muži. Zranená bola jedna žena, ktorú previezli do jednej z bratislavských nemocníc.

Páchateľ z miesta činu ušiel, polícia ho našla vo štvrtok ráno mŕtveho. Prípad vyšetruje Národná kriminálna agentúra.

Podpredseda eurokomisie Maroš Šefčovič vyjadril úprimnú sústrasť rodinám a blízkym obetí hrozivého útoku.

Proti nenávisti

„Je to bolestný moment pre celú krajinu. Všetci sa musíme rozhodne postaviť proti nenávisti vo všetkých podobách,“ zdôraznil slovenský eurokomisár.

„To, že ste LGBTIQ, by z vás nikdy nemalo robiť terč. Naše komunity sa musia cítiť bezpečne. Musíme bojovať proti nenávisti,“ uviedla na Twitteri predsedníčka Európskeho parlamentu (EP) Roberta Metsolová.

ilustračné foto

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM