Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

VRAŽEDNÝ dron zoslaný na Putina? Šíria sa reči o ATENTÁTE, Moskva robí tajnosti

Keď objavili v lese neďaleko Moskvy bojový dron plný výbušnín, svet spozornel. Špekuluje sa, či nemalo ísť o priamy útok na prezidenta.

Ilustračný obrázok k článku VRAŽEDNÝ dron zoslaný na Putina? Šíria sa reči o ATENTÁTE, Moskva robí tajnosti
Zdroj: TASR/AP

Len pred pár dňami svet obletela informácia o tom, že ruské bezpečnostné orgány objavili v zalesnenej oblasti blízko hlavného mesta Moskva havarovaný bojový dron nesúci výbušninu. V súvislosti s tým sa objavujú nové špekulácie a hovorí sa aj o možnom atentáte na Vladimira Putina.

Možný atentát

Bezpilotné lietadlo údajne našli blízko jednej zo záhrad severovýchodne od Moskvy. Podľa informácií z bezpečnostných kruhov bol nájdený stroj rozlomený na dve časti. V súčasnosti ho skúmajú úrady, aby zistili, odkiaľ vyštartoval a kam mal namierené.

Keďže informácií je málo, začalo sa vynárať veľa teórií o tom, čo by sa na mieste mohlo stať. Medzi nimi i verzia, že dron plný výbušnín mal zlikvidovať priamo hlavu štátu, Vladimira Putina.

Podľa zistení nemeckého denníka Bild malo ísť o atentát na Putina organizovaný ukrajinskou tajnou službou. Pokus s kamikadze dronom vraj síce nevyšiel, no ruské úrady celú záležitosť starostlivo taja.

Dron mal podľa denníka obsahovať až 17 kilogramov výbušniny. Výbušné nálože typu M112, ako bola táto, používa okrem iného aj americká armáda či ozbrojené sily Kanady.

Putin v bunkri?

V uplynulej dobe sa objavili aj teórie, že za Vladimira Putina vystupujú dvojníci, zatiaľ čo on sa ukrýva v atómovom bunkri. To Moskva podľa očakávaní poprela.

„Pravdepodobne ste počuli, že (Putin) má veľa dvojníkov, ktorí namiesto neho pracujú, kým on sedí v bunkri,“ povedal kremeľský hovorca Dmitrij Peskov a zasmial sa. „Ďalšie klamstvo,“ dodal. Ruský prezident podľa neho vždy bol a stále je „megaaktívny“ a jeho spolupracovníci s ním len ťažko dokážu držať krok.

„Jeho energiu možno len závidieť. Zdravie mu možno, ak Boh dá, len priať. Samozrejme, nesedí v žiadnych bunkroch. Toto je tiež klamstvo,“ povedal Peskov. Kremeľ viackrát poprel špekulácie, že Putin je chorý.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze. Ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM