Webnoviny - Svet

Výpalníci skončili v rukách polície

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto SITA/Nina BednárikováBRA­TISLAVA 23. júna (WEBNOVINY) – Šesť výpalníkov skončilo v rukách polície. Vyšetrovateľ Úradu boja proti organizovanej kriminalite ich obvinil z ublíženia na zdraví v štádiu pokusu, troch z nich aj z vydierania.

Ide o skupinu mužov, ktorí napadli manžela majiteľky baru v Kráľovskom Chlmci. Podľa polície sa mu vyhrážali, že keď nezaplatí "výpalné“, zabijú ho. V prípade dokázania viny môžu stráviť za mrežami päť až 12 rokov. Obvinení sú stíhaní vo väzbe, informovala agentúru SITA hovorkyňa Prezídia PZ Andrea Dobiášová.

Dvaja bratia 31-ročný Jozef F., 38-ročný Marcel F. a 36-ročný Alexander M. v máji tohto roka oslovili manžela majiteľky baru s tým, že keďže sa im darí, budú im musieť platiť. Muž s tým nesúhlasil, trojica sa mu vyhrážala smrťou. Neskôr spolu s ďalšími tromi 28-ročným Marekom Á., 27-ročným Róbertom N. a 34-ročným Norbertom T. ho pred barom aj napadli. So sebou mali rôzne železné tyče, teleskopické obušky a mačety.

Mužovi sa podarilo schovať za bránu, útočníci sa však snažili pretlačiť dnu. Muža pri útoku trafili a spôsobili mu tržné rany na hlave a na záhlaví. Prestali až po príchode polície a ušli. Zranený muž podal trestné oznámenie, policajti následne vykonali prehliadku áut podozrivých a zaistili útočné predmety. Útočníci sú podľa polície známi výtržnosťami a násilnosťami. Viacerí z nich už boli trestne stíhaní za rôznu majetkovú a násilnú trestnú činnosť. Obvinení súrodenci sú bratia Róberta F., odsúdeného za mafiánsku vraždu.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM