Správy Rôzne

Zem volá po daždi: Kedy skončí sucho a dorazia búrky?

Na naše územie prešiel studený front, ktorý ale veľa zrážok nepriniesol. Kedy sa to zmení? Počasie v apríli môže byť podľa meteorológov veľmi rozmanité.

Ilustračný obrázok k článku Zem volá po daždi: Kedy skončí sucho a dorazia búrky?
Zdroj: TASR

Sucho je na Slovensku naozaj výrazné. Zrážok za posledné týždne veľa nespadlo a prevládajúci charakter počasia bol anticyklonálny. Pozorovali sme preto slnečné, málo veterné dni.

„Počas nedele prešiel cez územie Slovenska studený front, ktorý priniesol zrážky na západ a juh Slovenska. Najviac napršalo na juhu Trenčianskeho a v Banskobystrickom kraji,“ informuje iMeteo.sk.

Zrážky nás počas najbližších dní nečakajú. Chrbát tlakovej výše so stredom nad Škandináviou bude prinášať slnečné a suché počasie aj a naďalej.

Zrážky čakajú naše územie najskôr v závere týždňa, niektoré modely rátajú s prechodom studeného frontu už počas piatku.

Zatiaľ sa nedá presne povedať kedy zaprší, no v závere týždňa sa na našom území môžu objaviť prehánky a búrky, ktoré by intenzitu sucha zmiernili.

Počasie v apríli môže byť podľa meteorológov veľmi rozmanité. „Kým tento rok 17. a 18. apríla sme mali na území Slovenska letné dni s teplotou 25 stupňov Celzia a viac, 19. apríla 2017 do našej oblasti prenikol arktický vzduch a pri silnom severnom vetre aj v nižších polohách lokálne aj snežilo,“ porovnal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM