TOS Svet o Slovensku

Zverejnili rebríček NAJHORŠÍCH mäsových výrobkov na svete: Druhá je špecialita zo Slovenska!

Vonku je rebríček najhoršie hodnotených mäsových výrobkov na svete. Verili by ste, že sa na jeho vrchole môže ocitnúť práve táto slovenská špecialita?

Ilustračný obrázok k článku Zverejnili rebríček NAJHORŠÍCH mäsových výrobkov na svete: Druhá je špecialita zo Slovenska!
Zdroj: Unsplash.com

Medzinárodný online kulinársky sprievodca TasteAtlas vytvoril na základe hodnotení jeho používateľov rebríček najhoršie hodnotených mäsových výrobkov na svete, v ktorom svieti aj naša vlajka.

Prvé miesto

Ani ten úplne najhorší mäsový výrobok na svete nemá ďaleko od Slovenska. Prvé miesto v rebríčku totiž patrí tlačenke, ktorá sa primárne považuje za poľskú špecialitu, ale je typická aj pre iné krajiny strednej a východnej Európy, vrátane nás. Získala 2,4 hviezdičky z piatich.

„Tlačenka sa kedysi považovala za podradný mäsový výrobok, dnes je považovaná za jedinečnú gurmánsku pochúťku,“ píše TasteAtlas. Nie všetci však s týmto tvrdením súhlasia, keďže rebríčky na tejto webovej stránke sú vytvorené na základe hodnotení používateľov.

Liptovská saláma

Druhým najhorším mäsovým výrobkom na svete s hodnotením 2,6 je slovenská Liptovská saláma. Tá sa pritom môže pýšiť označením Zaručená tradičná špecialita.

„Liptovská saláma je špeciálny druh salámy, pričom unikátna receptúra ​ pochádza zo 70. rokov minulého storočia a pre svoju výraznú chuť si saláma získala veľkú obľubu medzi spotrebiteľmi. Vyrába sa z hovädzieho mäsa, bravčového mäsa a korenia, ako je čierne korenie, muškátový oriešok, muškátový mušt, zázvor a cesnak,“ zoznamuje čitateľov s našou pochúťkou TasteAtlas.

Liptovská saláma má podľa autorov rebríčka jemnú mäsitú chuť vďaka čerstvej bravčovej masti použitej pri jej príprave a má intenzívnu vôňu muškátového orieška a zázvoru.

Na „nechcenom“ pódiu sa ocitla ešte americká Smithfield šunka. Tá získala hodnotenie 2,9.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM