ts Cestovanie

Tu môžete obdivovať mužské prirodzenie! No najprv sa pozrite na SEBA

Leto je tu čo nevidieť a s ním aj letná dovolenková sezóna. Ak to opatrenia dovolia, Slováci sa iste vo veľkom vyberú objavovať svet za hranicami Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Tu môžete obdivovať mužské prirodzenie! No najprv sa pozrite na SEBA
Zdroj: pixabay.com , pixabay.com / CC0 1.0

Vadia vám fajčiari a „počmárané“ ľudské telá? Ak áno, potešíme vás! Na svete totiž existuje krajina, v ktorej platí zákaz fajčenia aj tetovaní. Zato vás ale môže zaraziť veľké množstvo kresieb penisov.

Reč je o Bhutáne, o krajine s unikátnou kultúrou a himalájskymi pahorkami posiatymi kláštormi a chrámami. My sa však teraz spoločne s cestovateľkou Betty pozrieme na život v tejto krajine z úplne inej stránky.

Bhután bol jednou z posledných krajín, kde začali pozerať televíziu. Stalo sa tak až v roku 1999, kedy začali zavádzať aj internet. Zrejme aj táto skutočnosť je jedným z dôvodov, prečo turistami obľúbená ázijská krajina oplýva toľkými kuriozitami.

Láska a penisy

Ak sa napríklad počas dovolenky v tejto hornatej krajine zamilujete, k oltáru sa so svojou vyvolenou nedostanete. Bhutánčania totiž nemôžu uzavrieť zväzok s cudzincom. Zákonom zakázaná je dokonca aj homosexualita.

Zato kresby penisov nájdete na mnohých miestach. V bhutánskej kultúre totiž veria, že penisy odháňajú zlých duchov a prinášajú šťastie. Niektorí dokonca veria aj tomu, že pobúchanie ženy umelým penisom zvyšuje jej šancu na narodenie dieťaťa.

Semafory a šťastie

Dá sa šťastie odmerať? V Bhutáne áno! Kým my máme DPH, oni merajú HDŠ, teda „hrubé domáce šťastie“. Byť bohatým jednoducho neznamená aj byť šťastným. Ľudia pri vypĺňaní dotazníka ohľadom merania národného šťastia odpovedajú na otázky typu ako často meditujú, či ako sú spokojní so vzťahmi v rodine. Hlavným posolstvom tohto prieskumu je byť spokojní s tým, čo máme.

Zaujímavou je tiež informácia, že v celej krajine nenájdete jediný semafor. Pokusy o ich zavedenie boli, no Bhutánčania sa radšej opäť vrátili k navigovaniu rukou. Prečo? Ľudia to jednoducho celé nepochopili. Dokonca sa sťažovali, že semafory sú škaredé. A sťažnosti rozhodne k vysokému HDŠ neprispievajú.

Informácie k cestovaniu počas pandémie:

Poplatok za noc

Bhután kedysi prezývali „Zakázané kráľovstvo“. Dnes už ale zakázaným nie je a turisti si ho zamilovali. Bhutánska vláda si ale dobre uvedomuje, ako môže masový turizmus krajinu poškodiť. Počet turistov teda regulujú.

Každý návštevník musí zaplatiť minimálny poplatok za každú noc strávenú v krajine. Mimo sezóny je to 150, počas sezóny 250 dolárov. Zdá sa vám to priveľa? V tomto poplatku je ale zahrnuté všetko, čo budete potrebovať, teda ubytovanie, doprava, vstupné, sprievodca, a dokonca aj strava.

Viac zaujímavostí o Bhutáne sa dozviete vo VIDEU (na konci článku), ktoré v spolupráci s Dnes24 pripravila cestovateľka Betty.

Zaujímavosti o cestovaní po exotických krajinách pre vás bude Betty pripravovať každý týždeň. Najbližšie sa môžete tešiť na Gruzínsko.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM