Kristína Kožiaková Rôzne

Exotické stretnutia Ivku z Brezna nevyviedli z miery: FOTO z jej najsilneších zážitkov

Ivana miluje cestovanie. Na svojich potulkách svetom, ale aj Slovenskom stretáva nielen množstvo zaujímavých ľudí. Pozrite, akých kamarátov si našla.

Ilustračný obrázok k článku Exotické stretnutia Ivku z Brezna nevyviedli z miery: FOTO z jej najsilneších zážitkov
Zdroj: Dnes24.sk

Ivanu Turčanovú ako skúsenú cestovateľku sme vám predstavili dávnejšie. Precestovala už mnoho krajín a tam stretla množstvo ľudí, ale dnes nebude reč o vzácnych ľuďoch, ale o nemých tvárach. Ako vraví Ivka, zvieratká sú milé stvorenia, ktoré ju dokážu rozveseliť aj prekvapiť. „Pred každým z nich mám samozrejme rešpekt,“ prezrádza. Ivka má množstvo krásnych fotografií so svojimi zvieracími kamarátmi, ktorých stretáva nielen na potulkách okolitým svetom, ale často aj na Slovensku.

Dychberúce objatie

„Svoj prvý strach som prekonala vo Vietname, keď mi na plecia položili ťažkého pytóna. Bola som tak naštartovaná, že keď mi neskôr dali do rúk roj včiel, vôbec som sa už nebála,“ prezradila nám Ivka.

V Singapure je zoologická záhrada, v ktorej majú návštevníci možnosť v určenom čase chovať niektoré zvieratá. „Pre mňa bolo najviac zaujímavé pozorovať z blízka a kŕmiť žirafu alebo hádzať surové mäso hladným levom. Na záver celého dňa ma tuleň obdaroval veľkou pusou,“ rozpráva ďalej o svojich nevšedných stretnutiach.

„Mojim najkrajším zážitkom bolo stretnutie s malým slonom Luckym v Thajsku. Ľahol si na zem, aby som mohla vysadnúť, vozil ma po pláži a na rozlúčku ma objal a pobozkal chobotom tak rýchlo, že som sa poriadne nestihla nadýchnuť.“

Precestovala aj Indonéziu a tam podľa jej slov zistila, že leguán je veľmi príjemné stvorenie. Ťažko tomu asi niektoré čitateľky uveria.

Cibetková káva aj strach

Na pleciach mala Ivana aj cibetku, z ktorej trusu, pochádza najdrahšia káva na svete.„Asi najväčší strach som mala z netopiera, ktorý na strome vyzeral ako dáždnik a neskutočne smrdel. Neskôr som sa pobavila na tom, že vystrašená som bola nielen ja, ale aj on.“

Vždy si myslela, že opice sú milé stvorenia. „Bohužiaľ, opak je pravdou. Opice sú veľmi prefíkané, hľadajú príležitosť ako vám z ruky niečo vytrhnúť. Nemajú problém otvoriť ruksak či odkrútiť fľašu s vodou,“ rozpráva Ivka a dodáva, že ak ich nahneváte, vedia aj zaútočiť.

Aj Slovensko vie prekvapiť

Príjemné spomienky na zvieratá má aj zo Slovenska. „Na Zbojskej som bola zrovna v tom čase, keď sa narodilo jahniatko.“ Stretla tam aj somárika, ktorý bol pravdepodobne hladný, pretože jej takmer zjedol halušky.

„Vo Vysokých Tatrách som mala stretnutie s krásnou jelenicou. A v kontaktnej ZOO mi pózovali malé levíky Aslan a Kiara.“

Môže vás zaujímať:

Ivana z Brezna precestovala kus sveta, očarila ju Ázia: Pečené tarantuly, či objatie so slonom nie je všetko! FOTO

Ivka stretla na potulkách mnoho krásnych stvorení: Veď pozrite...
22
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM