Rastislav Búgel Kultúra

Fanúšikovia smútia: ZOMREL herec, ktorý si zahral v seriáli M*A*S*H aj v Krotiteľoch duchov

Svet filmu zasiahla ďalšia smutná správa. Zomrel herec, ktorého sme mohli vidieť vo viacerých filmoch aj v obľúbenom seriáli.

Ilustračný obrázok k článku Fanúšikovia smútia: ZOMREL herec, ktorý si zahral v seriáli M*A*S*H aj v Krotiteľoch duchov
Zdroj: X.com/Decine21 , X.com/Ghostbusters.net

Vo veku 86 rokov zomrel Americký herec Richard Foronjy. Informoval o tom portál Variety.com.

Počas svojho života sa objavil v množstve gangsterských filmov, kde stvárnil menšie úlohy. Zahral si tak napríklad po boku hviezd ako Robert De Niro, Al Pacino a iných.

Slovenskí diváci si ho mohli všimnúť napríklad v obľúbenom seriáli M.A.S.H a vo filmoch Krotitelia duchov 2 alebo Polnočný beh.

Problémy so zákonom

V mladosti sa mu nevyhýbali problémy. Podľa Hollywood Reporter bol zatknutý viac ako 20-krát. Medzi obvineniami nechýbalo falšovanie peňazí, bankové lúpeže, krádeže kreditných kariet. V rozhovore v roku 1987 povedal, že spáchal takmer všetko „okrem drog a vrážd.“

Z mafiána sa stal herec

Odsúdili ho iba raz, no odsedel si osem a pol roka. Prepustili ho ako 32-ročného. Počas hereckej kariéry sa špecializoval na postavy podvodníkov a policajtov.

Po prepustení z väzenia pracoval ako mäsiar a vo voľnom čase navštevoval hodiny herectva a neskôr si našiel agenta. Vďaka tomu získal v roku 1973 svoju prvú úlohu vo filme Serpico. O dva roky neskôr sa z Brooklynu, kde vyrastal, presťahoval do Hollywoodu. V roku 2020 vyšla jeho monografia Od mafie k filmom: Ako som utiekol mafii a pristál v Hollywoode

Zostali po ňom štyri deti, 17 vnúčat a partnerka Wendy Odell Chiaro.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM