Zo Slovenska

FOTO: Na cyklotrase sa neparkuje! Na Dunajskej bol na to vodič vtipne upozornený

Dunajská ulica v Starom Meste je typickým príkladom boja cyklistov s autami.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Na cyklotrase sa neparkuje! Na Dunajskej bol na to vodič vtipne upozornený
21
Galéria
Zdroj: Útrapy Bratislavského cyklistu

Boj cyklistov s chodcami, cyklistov s autami či chodcov s autami je v Bratislave bežnou, každodennou realitou. Žiaľ. Cyklisti majú málo cyklochodníkov, a tak sú často nútení chodiť buď po krajnici alebo po chodníku. Autá majú málo miesta na parkovanie, parkujú teda nielen na chodníkoch, ale aj na cyklochodníkoch a všade tam, kde sa dá. A chodci ako najzraniteľnejší a najpomalší účastníci cestnej premávky zase chodia, kade sa dá.

Vtipná príučka

Dunajská ulica v Starom Meste je typickým príkladom boja cyklistov s autami. Stránka Útrapy Bratislavského cyklistu pravidelne mapuje arogantné správanie vodičov, ktorí bez najmenších problémov pokojne parkujú pozdĺž trasy určenej pre cyklistov. S rovnakým problémom sa cyklisti potýkajú aj na Štúrovej ulici, kde často prichytili na cyklotrase nielen zásobovacie autá, ale aj osobné a policajné vozidlá.

Niekto si ale povedal, že dá šoférom príučku. Po vzore Stuttgartu bolo vodičovi modrého vozidla, ktoré si dovolilo dnes ráno zaparkovať na cyklotrase na Dunajskej ulici, vysvetlené, že na cyklotrase sa neparkuje. Cez celé auto mu ktosi natiahol červený koberec znázorňujúci cyklotrasu, ktorý mal auto prekryť a „uvoľniť“ cyklotrasu pre cyklistov.

Kto stojí za vtipným ale veľmi trefným počinom, zatiaľ známe nie je. Ľudia na sociálnej sieti nápad veľmi chvália: „No, treba to robiť pravidelne. Good job,“ poznamenal Martin a pridal sa aj Jakub: „Úplne topka! Správny spôsob boja!“

Tomáš ale nezabudol poukázať na jeden z ďalších problémov, s ktorými sa cyklisti a chodci v meste potýkajú a vtipne poznamenal: „Ešteže je ten koberec červený, inak by si to nejaký cyklista pomýlil s bežným bratislavským výmolom.“

Parkovanie na cyklotrasách
21
Galéria
Zdroj: Útrapy Bratislavského cyklistu
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM