Monika Gécziová Regióny

Ľubovnianska nemocnica s ocenením Nemocnica roka. Ako dopadla bardejovská?

V kategórii všeobecných nemocníc sa podľa inštitútu INEKO tou naj stala nemocnica v Starej Ľubovni. Bardejovskej sa darilo podstatne horšie.

Ilustračný obrázok k článku Ľubovnianska nemocnica s ocenením Nemocnica roka. Ako dopadla bardejovská?
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Už po štvrtýkrát uverejnil inštitút INEKO rebríček hodnotenia nemocníc podľa vybraných ukazovateľov spokojnosti pacientov, kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti, náročnosti diagnóz, hospodárenia a transparentnosti za obdobie rokov 2014 až 2017.

V rebríčku, sa tento rok v rámci všeobecných nemocníc prvenstvom môže pýšiť Ľubovnianska nemocnica s ratingom 68,4. Na druhom mieste s ratingom 67,5 skončila Nemocnica Košice-Šaca a treťou najlepšou v danej kategórii je Nemocnica Poprad s ratingom 62,4. Nemocnica sv. Jakuba Bardejov sa v rebríčku umiestnila na 19. mieste s ratingom 49,0. Na poslednom, 34. mieste, skončila Nemocnica s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach s ratingom 37,1.

V kategórii štátnych univerzitných a fakultných nemocníc sa po prvý raz víťazom stala Fakultná nemocnica F.D. Roosevelta Banská Bystrica s ratingom 59,3. Na druhom mieste je Univerzitná nemocnica Martin s ratingom 58,0 a tretia najlepšia v danej kategórii je Ústredná vojenská nemocnica SPP Ružomberok – fakultná nemocnica, ktorá má rating 54,7.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM