JAB Rôzne

Lyžiarska sezóna už štartuje aj v okolí Spišskej: Aktuálne info z jednotlivých stredísk!

Milovníci lyžovania si prídu na svoje aj v okolí nášho mesta. Lyžiarske strediská už štartujú zimnú sezónu. Toto sú čerstvé informácie priamo od nich.

Ilustračný obrázok k článku Lyžiarska sezóna už štartuje aj v okolí Spišskej: Aktuálne info z jednotlivých stredísk!
Zdroj: TASR

Už od dnešného dňa si môžeme okrem predvianočnej atmosféry užívať aj lyžovačku v okolí nášho mesta. Ako sú na tom jednotlivé lyžiarske strediská?

Strediská v prevádzke

Lyžiarsku sezónu práve dnes odštartovali v susednej Levočskej doline. Ako povedal pre náš portál vedúci vlekov Jozef Jabrocký, spustené sú všetky vleky a podmienky na lyžovanie sú dobré. „Na svahu sa nachádza 30 centimetrov technického snehu,“ priblížil.

Ani túto sezónu nebude chýbať večerné lyžovanie od 18:00 do 21:00 hodiny. To si môžeme podľa slov vedúceho vlekov užiť od 23. do 30. decembra každý deň okrem Štedrého dňa. „Počas lyžiarskej sezóny bude večerné lyžovanie v utorok, piatok a v sobotu v tom istom čase,“ doplnil Jabrocký.

Sezónu dnes odštartovali aj v lyžiarskom stredisku Ski Gugel Mlynky. „Podmienky na lyžovanie sú dobré, máme 50 centimetrov snehu a k dispozícii dva lyžiarske vleky,“ povedal prevádzkovateľ strediska Rastislav Mašlonka s tým, že dnešné úvodné lyžovanie je pre všetkých po celý deň za 1 euro.

Karneval aj fašiangy

V sobotu 23. decembra otvára sezónu lyžiarske stredisko Poráč Brodok. „ Na svahu je momentálne 20 centimetrov snehu a k dispozícii budú tri vleky,“ priblížil konateľ strediska Juraj Bakoš. Ako doplnil, túto sezónu sa pripravuje aj tradičný karneval či verejné lyžiarske preteky.

Aj v lyžiarskom stredisku Plejsy v Krompachoch sa pripravujú na sezónu, ktorej začiatok podľa slov Márie Ház majú naplánovaný na 25. decembra. „Vzhľadom na vonkajšie podmienky budú spustené zatiaľ len dva vleky. Podmienky na lyžovanie sú dobré, máme 30 až 40 centimetrov snehu,“ uviedla s tým, že kým nespustia aj ostatné vleky, zalyžovať si ľudia môžu s 50-percentnou zľavou. Ani túto sezónu neprídu skrátka milovníci fašiangov. Tradičnú akciu Pankuškové fašiangy plánujú v priebehu februára.

Sezóna už klope na dvere aj v lyžiarskom stredisku Mraznica –Hnilčík. Jej začiatok majú podľa slov marketingovej pracovníčky Boženy Gajanovej naplánovaný na 27. decembra a ďalšia prevádzka bude závisieť od poveternostných podmienok. V stredisku Mraznica sa nachádzajú dva lyžiarskej vleky. Zjazdovka dlhá 1650 metrov je vhodná pre náročných lyžiarov, ale aj pre začiatočníkov. Pre deti je k dispozícii detský vlek s dĺžkou 100 metrov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM