Zo zahraničia

Skupina Scorpions na podporu Ukrajiny ZMENILA text svojho hitu Wind of Change

Ďalším prejavom podpory pre Ukrajinu bola aj gitara Matthiasa Jabsa modrej a žltej farby i nasvietenie scény lúčmi modrej a žltej farby.

Ilustračný obrázok k článku Skupina Scorpions na podporu Ukrajiny ZMENILA text svojho hitu Wind of Change
Zdroj: TASR/František Iván

Nemecká rocková skupina Scorpions na nedávnom koncerte zmenila slová svojho hitu Wind of Change, aby takto vyjadrila podporu Ukrajine. Táto pieseň vznikla v roku 1990 a bola venovaná „perestrojke“ Sovietskom zväze a koncu studenej vojny. Informoval o tom poľský web Gazeta.pl.

Zmena textu

Skupina Scorpions, ktorá sa po prestávke spôsobenej pandémiou koronavírusu vracia ku koncertovaniu, počas jedného z prvých vystúpení v Las Vegas urobila niekoľko symbolických gest na podporu Ukrajiny. Najvýraznejším z nich bola zmena textu v kultovej piesni Wind Of Change, píše Gazeta.pl.

V texte piesne boli pôvodne zmienky o Moskve a parku Gorkého na nábreží rieky Moskva. V novej situácii, ktorá nastala po ruskej invázii na Ukrajinu, sa skupina Scorpions rozhodla zameniť úvodnú frázu, takže vokalista Klaus Meine namiesto „I Follow the Moskva/down to Gorky Park/ Listening to the wind of change“ spieval „Now listen to my heart/It says Ukraine/Waiting for the wind to change…“

Ďalším prejavom podpory pre Ukrajinu bola aj gitara Matthiasa Jabsa modrej a žltej farby i nasvietenie scény lúčmi modrej a žltej farby.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM