Krimi

To je zistenie! Vrah z Orlanda bol gay. Môžeme vylúčiť terorizmus?

„Omara najviac hnevalo, keď videl mužov bozkávať sa.“ Takto odôvodňoval otec šialeného strelca z Orlanda jeho nedeľňajší (12.6.) počin. Kde je ale naozajstná pravda?

Najnovšie sú ale vonku informácie, že 29 ročného Američana afgánskeho pôvodu mohla do nepríčetnosti dostať obyčajná žiarlivosť.

PREČÍTAJTE SI: Viac než trpká irónia. Vrah z Orlanda bol zamestnancom bezpečnostnej fir­my!

Skrýval sa?

Omar Mateen síce pred masovým vraždením dovolal na tiesňovú linku 911 a prisahal vernosť abú Bakrovi Bagdádímu, hlave radikálnej organizácie Islamský štát, toto ale podľa posledných zistení mohla byť len zásterka. Skutočným dôvodom môže byť jednoduché zistenie – bol gay.

Páchateľova bývalá manželka Noor Zahi Salmanová, ktorá sa s ním pre jeho agresívne správanie už po štyroch mesiacoch rozviedla, médiám povedala, že mal homosexuálne sklony.

Mateen mal v posledných rokoch pravidelne navštevovať gay party vrátane tých, ktoré organizoval nočný klub Pulse, ten, kde sa v nedeľu udiala najväčšia tragédia svojho druhu v dejinách USA.

Navyše mal mať v roku 2006 vzťah so spolužiakom.

PREČÍTAJTE SI: Mama, určite zomriem! Obeť strelca z Orlanda prosila pred smrťou o život najbližšiu osobu

Otec má iný názor

Jeho fanatický otec ale na Facebooku hlásil, že všetkých homosexuálov postretne boží hnev. Do akej miery bol vrah týmto tvrdením ovplyvnený sa nevie.

Mateen v spomínanom bare zastrelil 49 ľudí a 53 zranil, sám prišiel o život pri prestrelke s policajtmi.

Mimochodom, dom vrahovej ex-manželky v Kalifornii prehľadal Federálny vyšetrovací úrad (FBI), ktorý sa práve od Noor dozvedel, že vedela o Mateenovom zámere previesť ozbrojený útok.

A práve tento bod sa teraz stáva súčasťou vyšetrovania, z ktorého môže reálne vzísť obvinenie tridsiatničky z neinformovania polície.

Americká „strelecká“ kríza

  • za posledných 1260 dní (ani nie 3,5 roka) zomrelo počas streleckých atakov v USA 1136 ľudí, takmer štyri tisícky (3944) boli zranené
  • podľa posledných štatistík zomrie v Spojených štátoch amerických počas streľby človek každých šesť dní
  • už len počas víkendu, kedy sa udiala tragédia v Orlande, sa v USA strieľalo na ďalších piatich miestach, vyžiadalo si to desať obetí
  • v 2016 zahynulo na následky strelcov 218 ľudí, v aktuálnom roku bolo na území USA až 136 takýchto incidentov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM