Monika Gécziová Regióny

Úspech bardejovskej žiačky: Alexandra získala ocenenie v medzinárodnej súťaži

Alexandra Anina, žiačka jednej z bardejovských základných škôl, sa už vo svojom veku môže pochváliť pekným úspechom. Takto si počínala vo výtvarnej súťaži v Poľsku.

Ilustračný obrázok k článku Úspech bardejovskej žiačky: Alexandra získala ocenenie v medzinárodnej súťaži
3
Galéria
Zdroj: ZŠ Komenského Bardejov

Už po devätnástykrát sa v poľskom mestečku Gorlice konala medzinárodná umelecká súťaž pod názvom „Piękno Beskidów i Bieszczadów”. Do súťaže sa zapojilo 837 detí a mladých ľudí z Poľska, Slovenska a Ukrajiny.

Porotu tvorili poľskí umelci, a to sochár Zdislaw Tohl, grafik Bartlomiej Belniak a rovnako grafik Marek Kretowitz. Tí spolu udelili 57 cien, pričom jednu z nich získala aj žiačka Základnej školy na Komenského ulici Alexandra Anina Klebanová. Ocenenie si vyslúžila za grafiku, ktorú vytvorila pod vedením učiteľa Jána Šoltésa v Základnej umeleckej škole Michala Vileca v Bardejove.

„Alexandra sa inšpirovala historickými pamiatkami nášho mesta. Jeho krásu stvárnila vo svojom umeleckom diele. Aj naša škola je na jej úspech hrdá,“ pochválila svoju žiačku Beatrix Palubová, triedna učiteľka 4.A triedy, ktorú malá šikovná výtvarníčka navštevuje.

Malá výtvarníčka zožala na medzinárodnej súťaži pekný úspech...
3
Galéria
Zdroj: ZŠ Komenského Bardejov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM