Peter Simon Regióny Zo Slovenska

Úžasné zábery z jesenného Betliara: Tieto FOTO a VIDEO vám spravia deň!

Lokality v okolí Rožňavy v sebe ukrývajú neopísateľné čaro, vďaka čomu sú výnimočné, a bola by škoda o nich nevedieť. Jednou takou z nich je aj historický park v Betliari. Na jeseň je naozaj nádherný.

Ilustračný obrázok k článku Úžasné zábery z jesenného Betliara: Tieto FOTO a VIDEO vám spravia deň!
30
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Poľovnícky kaštieľ Andrássyovcov obklopuje jeden z najkrajších anglických parkov na Slovensku. Momentálne to tam hýri krásnymi farbami. Jeseň je snáď najkrajším obdobím na výlety do prírody. Pravidelne vám prinášame tipy na výlety do okolitých obcí, jedna si však zaslúži väčšiu pozornosť. Historický park v Betliari.

Článok pokračuje pod videom!

Zdroj: Dnes24.sk

Historický park momentálne láka nadšencov prírody ešte viac. Všade navôkol sa to hýri pestrými farbami. Jeseň do parku zavítala v plnej sile. Počas našej návštevy sme stretli Rožňavčanov i cezpoľných. Pestrofarebné stromy lemujúce chodník až po samý koniec parku určite neprehliadnete. Okrem toho, jesennej atmosfére v parku pridáva na šmrnci aj Rímsky vodopád.

Betliarsky park je naozaj skvostom, kde nemožno prehliadnuť vzácne dreviny a objekty i vzácne stromy. Park prechádzal mnohými rekonštrukciami až do podoby, ktorú môžeme vidieť dnes. Momentálne potulky parkom obľubujú aj rodiny s deťmi, jednotlivci pri prechádzke so svojim štvornohým miláčikom. Nechýbajú však ani zamilované páriky, ktoré si do historického parku chodia vychutnať romantiku.

Pozrite si fotky v našej galérii :)

Základ parkovej výsadby tvoria domáce druhy drevín – hlavne javory, jasene, lipy, duby, hraby, buky a iné. Architektonická a krajinárska zložka sa vzájomne prelínajú. Zaujímavý je napríklad Slobodomurársky pavilón, ukrytý v zmiešanom poraste a obohnaný vodnou priekopou. Podobne medzi veľmi zaujímavé stavby patrí Veľký umelý vodopád, či Hermésova studňa.

Obrazom: Pozrite si fotky krásneho parku v Betliari v jesennom šate
30
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM