Tlačové správy

Viac než len okuliare. Aké sú výhody slnečných okuliarov?

Hoci sa leto ešte poriadne nezačalo, májové slnečné lúče nám pripomínajú pomalý príchod letných mesiacov. Mnohí z nás vyťahajú zo šatníkov kratšie a vzdušnejšie oblečenie, v ktorom nám je dobre a príjemne.

Ilustračný obrázok k článku Viac než len okuliare. Aké sú výhody slnečných okuliarov?
Zdroj: Rohappy/Shutterstock.com

Aj keď slnko ešte nedosahuje svoje maximá, slnečné lúče sú silnejšie, a preto pre nás predstavujú určité riziko, najmä ak sa počas dňa pohybujeme vonku.

Slnečné okuliare mnohí považujú len za akýsi doplnok navyše, bez ktorého sa zaobídu. Je to pravda? Skutočne slnečné okuliare nepotrebujeme? Aké sú ich výhody a prečo by mal každý vlastniť minimálne jedny?

1. Ochrana pred slnkom

Všetci vedia, že slnečné okuliare slúžia najmä ako ochrana pred slnečnými lúčmi. Málokto však vie, prečo sú naozaj také potrebné. Slnko vysiela UV žiarenie, ktoré nám môže spôsobiť v lepších prípadoch len bolesť hlavy alebo môžeme vidieť rozmazane. V horších prípadoch nám môže spôsobiť rakovinu kože v okolí oka. Slnečné okuliare predstavujú jednoduchú prevenciu voči ľahším aj ťažším prípadným zdravotným problémom.

2. Ochrana pred malými nehodami

Možno ste už zažili ten nepríjemný pocit, keď vám muška vletela do oka a vy ste si ju nevedeli vybrať. Takýmto problémom sa môžete vyvarovať práve vďaka slnečným okuliarom, ktoré vaše oko chránia. Oceníte ich najmä vo večerných hodinách, na prechádzke popri rieke, kde sa mušky zvyknú schádzať v celých húfoch. Pomôžu vám aj pri šoférovaní auta, kedy môžu pomôcť predísť dopravným nehodám.

3. Oči do duše

Hovorí sa, že oči sú oknom do duše človeka. Je už len na vás, či tomu veríte alebo nie. Každopádne slnečné okuliare vedia vytvoriť dojem tajomna. Hodia sa vám úplne ku všetkému, a tak sa nemusíte báť, že by ste potrebovali ku každým šatám nové okuliare. Napríklad slnečné okuliare Fendi vedia zapôsobiť a zaujať každého, kto sa na vás pozrie. Sú to nadčasovo vyzerajúce okuliare, do ktorých sa určite oplatí investovať.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Duos
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM