Prokop Slováček Regióny Zo Slovenska

Z REGIÓNOV: Mirbachov palác opäť žiari, Prešovčania zablokujú preťažené cesty

Bratislavský rokokový klenot dostal nový vzhľad, košickým „klenotom“ je Lunik 9. V Prešove sa búria vodiči, motorkári na Gemeri ukončia sezónu.

Ilustračný obrázok k článku Z REGIÓNOV: Mirbachov palác opäť žiari, Prešovčania zablokujú preťažené cesty
Zdroj: Dnes24.sk

Bratislavský klenot opäť žiari

Zreštaurovanie fasády Mirbachovho paláca, ktorý bol v zlom stave, je ukončené a rokokový skvost nášho mesta tak opätovne získal krásny vzhľad. Práce boli zamerané na obnovu celkovej fasády, doplnenie modelácie výzdoby, vytvorenie kópií jednotlivých prvkov podľa originálov a došlo aj na zlátenie kovových doplnkov podľa pôvodnej architektúry tejto národnej kultúrnej pamiatky.

Rožňavu zaplavia nablýskané mašiny

Nablýskané mašiny, zvedavé pohľady, ale aj spolupatričnosť. Reč je o motorkároch a ich zaujímavej záľube. Ukončenie motosezóny sa na Gemeri už stalo tradíciou.

Prešovčania zvažujú blokáciu ciest

Primátorka Prešova Andrea Turčanová sa obáva, že sa nenaplnia sľuby o výstavbe obchvatov mesta Prešov a je pripravená podporiť občanov, ktorí zvažujú blokovanie niektorých úsekov ciest s preťaženou dopravou.

Mikulášska fontána ľahla popolom

Rekonštrukcia Domu služieb v Liptovskom Mikuláši si vyžiadala demoláciu fontány Tri Grácie. V týchto priestoroch, pri polyfunkčnej budove Central, postaví investor aj detské ihrisko a oddychovú zónu s prvkami zelene.

Takto vyzeral Lunik 9

Neslávne známe sídlisko Lunik 9 je neustále v pozornosti širokej verejnosti. Viete si však predstaviť ako vyzeralo kedysi? Sídlisko Lunik IX vzniklo pôvodne ako sídlisko určené pre vojakov, policajtov a Rómov. Už v 80. rokoch však tvorilo väčšinu Rómske obyvateľstvo.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM