han Zo Slovenska

Andruskó na súde: Kočner dal ODSTRÁNIŤ Jána Kuciaka, pretože sa bál trestného stíhania!

Pokračuje hlavné pojednávanie v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Ilustračný obrázok k článku Andruskó na súde: Kočner dal ODSTRÁNIŤ Jána Kuciaka, pretože sa bál trestného stíhania!
8
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Marian Kočner dal odstrániť Jána Kuciaka, lebo sa bál trestného stíhania. V utorok to pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) uviedol Zoltán Andruskó.

Obžalovaná Alena Zsuszová mu mala takto zdôvodniť objednávku vraždy nielen novinára, ale aj vtedajšieho prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Maroša Žilinku.

„Skupina prokurátorov okolo Dušana Kováčika znemožnila Žilinkovi prácu. Preto sa snažil spolupracovať s Jánom Kuciakom,“ vypovedal Zoltán Andruskó.

Tvrdí, že Kuciak mal podľa Aleny Zsuszová informácie ku kauzám aj od Žilinku. Mariana Kočnera označil aj za objednávateľa vrážd prokurátorov, ktoré sa nezrealizovali.

Je odsúdený

Zoltán Andruskó je v prípade vraždy novinára a jeho snúbenice už právoplatne odsúdený. V rámci prípravy vrážd prokurátorov je vylúčený na samostatné konanie.

Súd v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej opätovne rozhoduje o vine Mariana Kočnera a Aleny Zsuszovej. ŠTS ich pôvodne oslobodil spod obžaloby, ale Najvyšší súd (NS) SR vrátil vlani v máji prípad prvostupňovému sú­du.

Právoplatné sú v tejto kauze tri rozhodnutia. Miroslav Marček a Tomáš Szabó dostali 25-ročné nepodmienečné tresty odňatia slobody. Zoltán Andruskó 15 rokov nepodmienečne.

Pre prípravu vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho čelí obžalobe päť osôb – Marian Kočner, Alena Zsuszová, Tomáš Szabó, Dušan K. a Darko D.

Ďalšie aktuálne témy

Súdne pojednávanie v prípade vraždy Jána Kuciaka pokračuje
8
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM