Zo zahraničia

Avdijivka PADLA! Ukrajinci sťahujú svoje jednotky, aby sa vyhli obkľúčeniu

Ukrajinská armáda sťahuje svoje jednotky z Avdijivky.

Ilustračný obrázok k článku Avdijivka PADLA! Ukrajinci sťahujú svoje jednotky, aby sa vyhli obkľúčeniu
Zdroj: TASR/AP

Ukrajinské sily sa sťahujú z mesta Avdijivka na východe Ukrajiny, kde sa situácia v posledných dňoch značne zhoršila, uviedol v sobotu skoro ráno hlavný veliteľ ukrajinskej armády Olexandr Syrskyj. TASR prevzala správu z agentúr AFP, DPA a britskej stanice BBC.

„Na základe operačnej situácie v okolí Avdijivky, aby som sa vyhol obkľúčeniu a zachoval som životy a zdravie vojakov, rozhodol som sa stiahnuť naše jednotky z mesta a presunúť sa do obrany na priaznivejších líniách,“ Syrskyj uviedol na sociálnych sieťach X (predtým Twitter) a Facebook.

Bitka o toto priemyselné centrum, vzdialené necelých 10 kilometrov severne od mesta Doneck, je jednou z najkrvavejších počas už takmer dva roky trvajúcej vojny a pripomína minuloročnú krvavú bitku o Bachmut, v ktorej padli tisíce vojakov.

„Naši vojaci plnili svoju vojenskú povinnosť dôstojne, urobili všetko, čo bolo v ich silách, aby zničili najlepšie ruské vojenské jednotky, a spôsobili nepriateľovi značné straty z hľadiska živej sily aj techniky,“ dodal Syrskyj.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM