Lucia Lauková Zo Slovenska

Blíži sa ZMENA času: Viete, KEDY si pospíme o hodinu dlhšie?

Čoskoro prejdeme z letného na zimný čas. Pospíme si o hodinu dlhšie.

Zdroj: Dnes24.sk

Pre niekoho utrpenie, iní ho zvládnu bez výraznejších ťažkostí. Reč je o povinnom striedaní času. Čoskoro si budeme opäť meniť čas na hodinkách. Tentokrát si však pospíme o hodinu dlhšie.

Ako pripomína iMeteo.sk, zmena času z letného na zimný, nastane posledný októbrový víkend.

V nedeľu 29. októbra 2023 o 3:00 h ráno nastane zmena času, kedy sa hodiny posunú na 2:00 h ráno.

Prečítajte si tiež

„Pri prechode z letného na zimný čas sa teda hodinky nastavujú o hodinu späť, takže v noci budeme môcť počítať s ďalšími 60 minútami extra spánku navyše,“ uvádza portál.

Netreba však zabúdať na fakt, že v poobedňajších hodinách v dôsledku posunu času a postupného skracovania denného svetla nastane tma oveľa skorej.

Zruší sa striedanie času?

Podľa ankety, ktorá prebiehala v európskych krajinách, by si väčšina ľudí ponechala letný čas. „K uplatneniu tohto kroku však už nedošlo, pretože do „hry“ náhle vstúpila už spomínaná pandémia koronavírusu, ktorá odsunula túto tému na ďalšie rokovania až do konca roku 2026,“ dodáva iMeteo.sk.

„Zmena času dvakrát do roka ostáva teda v platnosti až do roku 2027 a dovtedy bude dochádzať k tomuto striedaniu v celej Európskej únii. Až ďalšie rokovania europolitikov na túto tému ukážu, či k rušeniu naozaj dôjde, alebo nie,“ konštatuje portál.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM