Rastislav Búgel Politika

Boris Kollár si užíva VÝHODY: Ako je možné, že má stále OCHRANKU a auto s majákmi?

Hoci už Boris Kollár nie je predsedom parlamentu, stále ho vídať v sprievode ochranky a v aute s majákmi. Ako je to možné?

Ilustračný obrázok k článku Boris Kollár si užíva VÝHODY: Ako je možné, že má stále OCHRANKU a auto s majákmi?
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Aj keď už Boris Kollár nie je predsedom parlamentu, stále si užíva niektoré výhody, na ktoré môže bežný smrteľník zabudnúť. Ako informoval Čas.sk, Kollár prišiel v pondelok (15. januára) na zmierovacie konanie s bývalou partnerkou Barborou Richterovou v sprievode ochranky a navyše na aute s výstražnými majákmi.

Ochrana aj po skončení vo funkcii

Ako sa píše na webe rezortu vnútra, politici môžu využívať ochranu ešte 90 dní po ukončení funkčného obdobia.

„V závažných prípadoch môže minister vnútra prideliť osobnú ochranu, s prihliadnutím na bezpečnostnú situáciu alebo získané poznatky o ohrození života alebo zdravia, aj ďalším ústavným činiteľom, sudcom, prokurátorom, vyšetrovateľom, predstaviteľom politických strán a hnutí, významným cirkevným hodnostárom, zahraničným predstaviteľom, blízkym osobám chránených osôb, blízkym osobám členov vlády, ktorých prepravu zabezpečuje úrad ochrany,“ informuje portál ministerstva.

Stále s ochrankou

Čas.sk zisťoval, či je Boris Kollár stále pod spomínanou ochranou. „Môžeme potvrdiť, že v zmysle platnej legislatívy má Boris Kollár predĺžené zaisťovanie ochrany. Po ukončení ústavnej funkcie vznikol bývalému predsedovi parlamentu nárok na poskytnutie ochrany po dobu 90 dní po ukončení jeho funkčného obdobia. Táto ochrana sa mu stále zabezpečuje,“ znie odpoveď tlačového odboru rezortu vnútra.

Bývalý predseda parlamentu tak môže výstražné majáky využívať aj naďalej. Podľa webu ministerstva o prípadnom ďalšom predĺžení ochrany rozhoduje predseda vlády.

Požiada o predĺženie

Kollárovi sa kráti čas, počas ktorého bude môcť využívať tieto výhody. Zostáva mu už iba približne týždeň.

Ako potvrdil pre Čas.sk, bude žiadať o predĺženie ochrany o ďalšie tri mesiace.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Facebook.com/Andrej Danko - predseda SNS
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM