ELA Správy Rôzne

Bratislavský policajt DOJAL tisíce Slovákov: Pri Fontáne pre Zuzanu zapálil sviečku

Spevák a hudobník Vašo Patejdl zomrel v sobotu 19. augusta po ťažkej chorobe vo veku 68 rokov. Pohreb mal v stredu 30. augusta v Prahe. Symbolicky sa s ním lúčili fanúšikovia aj na tom najdojímavejšom mieste.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský policajt DOJAL tisíce Slovákov: Pri Fontáne pre Zuzanu zapálil sviečku
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky , TASR/František Iván

S Vašom odišiel kus Elánu, ale v Eláne zase s nami navždy zostane kus Vaša. Na poslednej rozlúčke hudobníka Vaša Patejdla v Bazilike Nanebovzatia Panny Márie na pražskom Strahove to v stredu uviedol spevák skupiny Elán Jožo Ráž.

Elán je večný a ty s ním…

„A jedno je podstatné, Vašo. Elán je večný a ty si večný s ním,“ dodal. Jeho dlhoročný kolega a člen skupiny Elán Ján Baláž uviedol, že slovami nie je možné vyjadriť momentálne pocity. „S Vašom sme prežili krásne a mnohoročné spoločenstvo v súkromnom i umeleckom živote,“ zdôraznil.

Vašo Patejdl sa zapísal aj do sŕdc mnohých fanúšikov. V deň pohrebu zverejnila facebooková stránka slovenskej polície čiernobielu fotografiu policajta v uniforme, ktorý si v Bratislave uctil pamiatku umelca. A to na tom najkrajšom a najzmánejšom mieste, ktoré je navždy spájané s hudobnou tvorbou Patejdla. Policajt mu vzdal hold pri Fontáne lásky.

„Odpočívaj v pokoji, maestro,“ píše sa v statuse ku snímke, ktorú zverejnila na facebookovej stránke slovenská polícia. Pod záberom sa objavilo množstvo komentárov a ľudia ocenili toto krásne gesto bratislavského policajta.

Zuzana v Bratislave

Niekoľko generácií pozná film „Fontána pre Zuzanu“, ale nie každý možno vie, kde sa fontána nachádza. Skutočná legendárna fontána sa nachádza v Bratislave, v parčíku na dvore Kupeckého ulice.

Fontána je údajne určená pre zaľúbených, tak vyskúšajte, či vám prinesie šťastie v láske.

Vznikla v roku 1985. Pôvodne bola však postavená iba ako nefunkčná kulisa k filmu Dušana Rapoša – Fontána pre Zuzanu, do ktorej naliali vodu kvôli nakrúcaniu. V roku 2008 prebehla kompletná rekonštrukcia a dobudovanie fontány.

ODPOČÍVAJTE V POKOJI, MAESTRO 🕯️Vašo Patejdl

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Wednesday, August 30, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM