Zo zahraničia

Češke hrozí päť rokov väzenia: Deti nechala v aute a odišla sa LYŽOVAŤ!

Žena sa odišla lyžovať a v aute nechala dve malé deti. Teraz jej hrozí pobyt za mrežami.

Ilustračný obrázok k článku Češke hrozí päť rokov väzenia: Deti nechala v aute a odišla sa LYŽOVAŤ!
Zdroj: Unsplash.com , Unsplash.com

Prokuratúra v talianskom meste Trident (Trento) stíha 40-ročnú občianku ČR, ktorá v aute nechala svoje dve deti a odišla sa lyžovať, uviedol vo štvrtok denník Correre della Sera. Žene hrozí za opustenie maloletého dieťaťa až päťročné väzenie. Informoval o tom spravodajský server iDnes.cz.

V aute nechala malé deti

Podobné prípady nie sú medzi českými turistami v Taliansku ojedinelé. Podľa denníka došlo k spomenutej udalosti začiatkom tohto týždňa v lyžiarskom stredisku Passo Brocón v Tridentsku na severe krajiny.

Žena sa odišla lyžovať a v aute pritom nechala bez dozoru dve deti vo veku 13 a štyri roky.

Začuli plač

Staršie dieťa po nejakom čase súrodenca opustilo. Štvorročné dieťa tak zostalo v aute samé zhruba hodinu a jeho plač upútal tamojších príslušníkov žandarmérie Carabinieri, ktorí následne matku vyhľadali.

Tá svoje konanie odôvodnila tým, že dieťa neposlúchalo a nechcelo ju sprevádzať na zjazdovku. V Taliansku je ponechanie dieťaťa mladšieho než 14 rokov bez dozoru trestným činom, za ktorý hrozí väzenie od šiestich mesiacov až do piatich rokov, pripomína iDnes.cz.

Trestné sadzby sa pritom zvyšujú v prípade, keď dieťa utrpí zranenia alebo príde o život. Priťažujúcou okolnosťou podľa talianskeho trestného zákonníka je aj to, pokiaľ dieťa opustí jeho rodič.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Twitter.com/Abbas khan
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM