han Šport Futbal

Český futbal hlás reštart! Na programe je hneď veľký ŠLÁGER

České futbalové kluby na utorňajšom Ligovom grémiu odobrili reštart oboch tamojších profesionálnych súťaží.

Ilustračný obrázok k článku Český futbal hlás reštart! Na programe je hneď veľký ŠLÁGER
Zdroj: instagram

Začne sa hrať v sobotu 23. mája dohrávkou 23. kola prvej ligy Teplice – Liberec. Sezóna bude pokračovať bez divákov do 18. júla s možnosťou predĺženia do 2. augusta.

Na úvod Sparta a Plzeň

Kompletné 25. kolo najvyššej súťaže vrátane šlágra medzi Spartou Praha a Viktoriou Plzeň so slovenským trénerom Adrianom Guľom je na programe v utorok 26. a v stredu 27. mája. Spomedzi šestnástich elitných klubov súhlasilo s obnovením zápasového diania trinásť, zdržali sa Karviná, Opava a Zlín. V druhej lige bolo za pätnásť účastníkov, proti hlasoval jedine Sokolov. Potrebná bola nadpolovičná väčšina hlasov.

Hráči budú testovaný

Každý hráč musí pred reštartom absolvovať dva plošné testy na nový koronavírus. Ďalšiemu sa podrobí po šiestich kolách. Na týchto podmienkach sa ešte v pondelok dohodli predstavitelia Ligovej futbalovej asociácie (LFA) na rokovaní s českým ministerstvom zdravotníctva. Testom sa okrem hráčov podrobia aj tréneri, ich asistenti, maséri a ďalší členovia realizačných tímov Fortuna ligy i druhej ligy.

Dve najvyššie české súťaže prerušili pre pandémiu koronavírusu v marci. Na čele tabuľky figuruje majstrovská Slavia Praha s osembodovým náskokom pred Plzňou.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM