Zo Slovenska

Chcete ísť na Slovensku k vode? K dispozícii sú desiatky možností

Možností na kúpanie je opäť viac. Počas uplynulých dní získali povolenie na prevádzku ďalšie umelé kúpaliská.

Ilustračný obrázok k článku Chcete ísť na Slovensku k vode? K dispozícii sú desiatky možností
Zdroj: TASR

Povolenie má v súčasnosti 163 umelých kúpalísk, 15 prírodných kúpalísk a viaceré prírodné vodné plochy s neorganizovanou rekreáciou. Informuje o tom Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Prevádzku počas tohto týždňa otvorilo napríklad prírodné kúpalisko Zemplínska Šírava – Medvedia hora. Vo vybavovaní ostáva ešte 13 umelých kúpalísk, mimo prevádzky je 19. Povolenie na prevádzku vydal úrad aj pre Termálne kúpalisko Sklené Teplice, to je však zatiaľ zatvorené z technických príčin.

PREČÍTAJTE SI: Radi športujete? Tak vyskúšajte počas leta aj niečo netradičné

Pochybenia kúpalísk

Niektoré kúpaliská museli na návrh úradu zlepšiť mikrobiologickú kvalitu vody. Nápravné opatrenia vykonali Zelená žaba Trenčianske Teplice (vírivka pri rekreačno – plaveckom bazéne), ThermalPark Nitrava v Poľnom Kesove (dva bazény), Letné kúpalisko v Spišskej Novej Vsi (tri bazény) a kúpaliská Rosnička a Lamač v Bratislave. „Výsledky opakovaných odberov zatiaľ nie sú k dispozícii na prvých dvoch kúpaliskách, opakované vzorky vody na kúpanie na ostatných kúpaliskách boli vyhovujúce," uvádza úrad na svojej webovej stránke.

Aktuálne informácie o stave sledovaných prírodných a umelých kúpalísk na Slovensku možno nájsť na webovej stránke ÚVZ SR a na stránkach regionálnych úradov verejného zdravotníctva.

Kúpaliská, vodné plochy
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM