Magazín Lifestyle

Chcete nadýchaný účes, ktorý sa ľahko upravuje? Vystrihajte sa na KITTY CUT

Tento účes osvieži. Požiadajte svojho kaderníka o mačací strih.

Ilustračný obrázok k článku Chcete nadýchaný účes, ktorý sa ľahko upravuje? Vystrihajte sa na KITTY CUT
6
Galéria

Túžite po originálnom a nadýchanom účese, ktorý rozžiari vaše oči a nie je náročný na úpravu? Tento rok ovládne dámske kaderníctva kitty cut čiže mačací strih. Informuje o tom magazín Glamour.

Aký je strih mačiatka?

Spája v sebe účes shob a motýli strih, no kitty cut je sofistikovanejší a prepracovanejší: „Mačací strih je menej nadýchaný, ale stále ponúka jemné vrstvy, ktoré vlasom dodávajú štruktúru a pohyb. Kľúčové je, že sa v ňom miešajú kaskádovité vrstvy so zmyselnou skrátenou dĺžkou – vlasy sú tak uhladené, ale stále sexi.“ Kitty cut pridá vlasom nielen objem ale aj trojrozmernosť.

Tajomstvo strihu

Základom je strihať vlasy v dlhších vrstvách, pričom najdlhšie pramene by mali byť len o centimeter kratšia ako základná dĺžka. Požiadajte kaderníka, aby vám vytvoril jemné vrstvy okolo tváre. Jednotlivé pramene totiž nesmú byť príliš krátke a trhané: „Okolo tváre môžu vrstvy pridať orámovanie – zvážte záclonkovú ofinu v dĺžke lícnej kosti až čeľuste.“

Komu pristane účes roka 2024? Ak ide o textúru, poteší majiteľky rovných, vlnitých aj prirodzene kučeravých vlasov.

Tomuto horúcemu trendu podľahla napríklad modelka Paola Turani, rovnaký strih si napríklad zvolila i princezná Maria Chiara de Bourbon des Deux Siciles.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM