Ondrej Chamraz Svet Rôzne Zo zahraničia

Coca-Cola začína po viac ako 100 rokoch existencie predávať alkoholický nápoj

Po prvýkrát v histórií spoločnosti, Coca-Cola začína predávať alkoholický nápoj. Po úspešných skúšobných testoch v Japonsku by sa mal predaj v krajine začať ešte v tomto roku.

Ilustračný obrázok k článku Coca-Cola začína po viac ako 100 rokoch existencie predávať alkoholický nápoj
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Coca-Cola oznámila, že oficiálne spustí predaj citrónového nápoja s obsahom alkoholu približne 5% v októbri tohto roka. Pre CNN to povedal hovorca spoločnosti Scott Leith. Nápoj bol prvýkrát testovaný v máji minulého roka na japonskom ostrove Kyushu. Coca-Cola vtedy predávala tri varianty nápoja s rôznym obsahom alkoholu od 3 do 7 percent.

Jorge Garduño, regionálny riaditeľ Coca-Coly v Japonsku vyhlásil, že inšpiráciou bol japonský nápoj “chu-chi“ veľmi populárny v tomto regióne. Tento nápoj obsahuje alkohol zvaný shochu, sódu a rôzne príchute.

Garduño pre CNN dodáva, že keďže tento produkt bol špeciálne navrhnutý pre japonský trh, je možné, že predaj nápoja zostane iba v Japonsku. Nazdáva sa že, japonská nápojová kultúra je pomerne odlišná od okolitého sveta, preto bolo potrebné prispôsobiť aj predávané produkty japonskému trhu.

Spoločnosť má naopak veľké očakávania od svojho nového nápoja Coca-Cola s kávou.

Pokus o podobný nápoj sa odohral už v roku 2006, no skončil sa fiaskom. Na rozdiel od japonského alkoholického nápoja, nový kávový nápoj bude obsahovať klasickú Coca-Colu a aj poriadnu dávku kofeínu. Podľa vyhlásení vedenia spoločnosti, Coca-Cola chce koncom roka 2019 spustiť predaj nového kávového nápoja na viac ako 25 medzinárodných trhoch.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM