Rastislav Búgel Zo Slovenska

Ďalšia banka mení CENNÍK: Klienti si PRIPLATIA za výbery hotovosti aj ďalšie služby

Jedna zo slovenských bánk sa rozhodla upraviť cenník poplatkov. Čo všetko sa zmení?

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia banka mení CENNÍK: Klienti si PRIPLATIA za výbery hotovosti aj ďalšie služby
Zdroj: Facebook.com/Poštová banka

Svoj cenník zmení aj Poštová banka. Stane sa tak už od januára.

„Banka svoje poplatky zvyšuje pri hotovostných operáciách, elektrofonickom bankovníctve. Zvyšovanie poplatkov sa nevyhne ani platobným kartám, vkladovým produktom a ostatným službám ako napríklad vystavenie potvrdenia na žiadosť klienta,“ informoval portál financnykompas­.sk.

Priplatia si aj seniori

Zmeny nepotešia napríklad starších klientov. Suma za UŽITOČNÝ ÚČET pre seniora bude stáť 2,90 eur mesačne. Predtým stál 2 eurá. Pri rovnakom účte zdražie aj výplata poštovým doručovateľom (z 1,80 eur na 2 eurá).

Pokiaľ využívate mesačný výpis zasielaný poštou, priplatíte si aj vy. Kým doteraz banka účtovala poplatok 2 eurá, od januára to bude o euro viac. Pri elektronickom bankovníctve stúpne cena SMS služby z 2,50 eur na 3 eurá mesačne.

Ďalšie zmeny

Zmeny sa dotknú aj platobných kariet. Poplatok za bezhotovostnú platbu stúpne z 5 eur na 7 eur. Pri menovej konverzii sa bude účtovať poplatok 3 percentá z transakcie (predtým to boli 2 %). „Výber hotovosti platobnou kartou z bankomatu / Cez POS terminál inej banky v ostatných menách bude za poplatok 4 eurá, predtým to bolo 6 eur,“ informoval portál.

Za vklad na pobočke banky a na pošte zaplatíte 2 eurá namiesto jedného eura. O euro zdražie aj vklad v hotovosti inou osobou, ako je majiteľ účtu alebo disponent na pobočke banky. Naopak, z 6,60 na 6 eur klesne poplatok za rovnakú službu na pošte.

Príplatky za výbery

Výber hotovosti na pobočke banky bude za 10 eur (predtým 8 eur), na pobočke pošty za 8 eur (predtým 6,60 eur). Osobitný poplatok za realizáciu transakcie na pošte zdražie z 1,80 na 2 eurá.

Príkaz na úhradu na pobočke banky bude stáť 10 eur (predtým 8 eur), na pošte 8 eur (predtým 6,60 eur) a cez Infolinku 10 eur (predtým 8 eur). Za osobitný poplatok za realizáciu transakcie na pošte zaplatíte + 2 eurá (predtým + 1,80 eur). Priplatíte si aj za príkazy na úhradu mimo SEPA, pri niektorých vkladových produktoch a aj ostatných službách. Kompletný cenník platný od 1. januára 2024 Poštová banka zverejnila na svojom webe.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM