ELA Magazín Lifestyle

Diváci SMÚTIA: Po Zlatici sa stiahol z obrazu aj Patrik Švajda! Budú ešte spolu moderovať?

Patrik Švajda a jeho manželka Zlatica Švajdová Puškárová sú dlhoročné stálice televízie Markíza. Divákom sa dvojica prihovára z večerných spravodajských Televíznych novín už niekoľko rokov, no po Zlatici "stiahli" aj Patrika.

Ilustračný obrázok k článku Diváci SMÚTIA: Po Zlatici sa stiahol z obrazu aj Patrik Švajda! Budú ešte spolu moderovať?
Zdroj: Instagram.com/Zlatica Puskarova

Dlhoročná tvár modro-žltej televízie Zlatica Švajdová Puškárová sa v novembri 2023 stiahla z obrazovky. A to až na tri mesiace. Dôvodom boli zdravotné problémy, ktoré jej bránili v živom vysielaní a v práci.

Problém s pľúcami

Mohlo za to respiračné ochorenie. Moderátorka spravodajstva sa divákom prihovorila pred mesiacom a 15. februára konečne zasadla za pult Televíznych novín. Po vysielaní prišiel zvrat. 

„Moji milí, ďakujem Vám za množstvo krásnych podporných správ, veľmi si vážim Vašu priazeň. Chcem byť ale voči verejnosti úprimná. Po respiračných problémoch mi pretrvávajú problémy s pľúcami, rýchlo sa zadýcham a mávam záchvat kašľa,“ napísala Zlatica na Instagrame.

Švajda doplatil na Zlaticu

„Hoci som sa cítila oveľa lepšie a veľmi som sa tešila do práce, pravdou je, že prostredie štúdia a intenzívna profesionálna práca s hlasom je pre mňa vzhľadom k zdravotnému stavu stále komplikovaná,“ odkázala fanúšikom Švajdová Puškárová po vysielaní.

Čo ale prekvapilo aj divákov, z obrazovky sa začal vytrácať aj Patrik Švajda. „V hlavnej spravodajskej relácii sa snažíme udržiavať stabilné moderátorské dvojice, aby sme zachovali divácky komfort. V prípade, že jeden z moderátorov nie je k dispozícii, nevysiela ani jeho kolega. Výnimočne však môžu nastať situácie, keď sa moderátorské dvojice premiešajú,“ objasnil „výpadok“ Patrika manažér Markízy Lukáš Kočíšek pre portál Šarm.

Patrik sa na obrazovke predsa len objavil, no rázne vyvrátil klebety, že by na obrazovke mali s manželkou skončiť.

„Budem vysielať namiesto Viktora Vinczeho, keď má pracovné povinnosti v Let’s Dance. Nateraz sa to týka predošlej aj budúcej nedele. Potom bude vysielať Jaro Zápala. Od apríla by sme už mali nabehnúť na systém troch stabilných dvojíc,“ povedal pre Šarm a ubezpečil, že so Zlaticou sa vrátia, ak jej to umožní zdravie. Blondínku nateraz trápi chronické respiračné ochorenie.

Televízne noviny však čoskoro čaká ďalšia zmena. K Jarovi Zápalovi sa posadí iná tvár. Na miesto Márii Chrenekovej Pietrovej, ktorá pôjde čoskoro na materskú, zasadne jej kolegyňa Ivana Zuzelková.

Neprehliadnite aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM