Aktualizované Správy Regióny

Do ľudí hádzali hlinu a plechovky! Polícia riešila konflikt na zhromaždení Kotlebovcov, VIDEO

Tak ako v iných mestách, aj v Trnave sa konalo protestné zhromaždenie. Stalo sa tak súbežne s predvolebným mítingom Kotlebovej ĽSNS.

Zdroj: YouTube.com

Na piatok 31. januára naplánovala svoj predvolebný míting strana Mariana Kotlebu. Stretnutie jej prívržencov sa konalo v blízkosti knižnice Juraja Fándlyho na Námestí SNP.

Stovky ľudí sa však pripojili k iniciatívne „Trnava s fašistami nediskutuje!“. Obyvatelia mesta chceli vyjadriť svoj nesúhlas prostredníctvom demonštrácie.

Protestné zhromaždenie a občianska iniciatíva sa však nezaobišli bez problémov. „Na akciu kotlebovcov v Trnave prišli približne dve desiatky maskovaných mužov v rúškach. Podporovatelia kotlebovcov kričia na demonštrantov „Cigáni“, hádzali po nich hlinu a plechovky. Konflikt riešila polícia, na mieste sú aj kukláči,“ informoval Denník N.

Video zachytáva, ako niektorí muži strkali do ľudí, trhali demonštrantom transparenty. Jedného z priaznivcov Kotlebu s rúškou na tvári po takomto konflikte spacifikovali policajti obuškami.

Strana Mariana Kotlebu a jej predvolebné preferencie silno polarizujú názory slovenskej verejnosti. K podobnej situácii s dvomi „protichodnými“ zhromaždeniami došlo nedávno v Košiciach, Levoči, Beluši, Nitre i Nových Zámkoch.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM