ELA Zo zahraničia

Dovolenka v Egypte sa pre ženu zmenila na nočnú moru! Skončila vo väzení kvôli SUVENÍRU!

Egypt je obľúbená dovolenková destinácia Slovákov. Mnohí si z krajiny faraónov odnášajú najmä suveníry v podobe sošiek. Jedna turistka na to kruto doplatila!

Ilustračný obrázok k článku Dovolenka v Egypte sa pre ženu zmenila na nočnú moru! Skončila vo väzení kvôli SUVENÍRU!
Zdroj: pixabay.com

Na osem dní skončila za mrežami šesťdesiatpäťročná francúzska právnička Nathalie posledný deň svojej desaťdňovej dovolenky v Egypte. Pred odchodom si, tak ako všetci turisti, vyrazila na nákupy.

Ako píše Le Figaro, v umeleckej galérii luxusného hotela Winter Palace sa jej zapáčila soška za 250 eur. „Netušila som, že mi žiadne šťastie neprinesie,“ povedala Nathalie.

Nasledujúci deň ju totiž na luxorskom letisku čakal obrovský šok. Colníci počas štandardnej bezpečnostnej kontroly zaregistrovali v jej batožine podozrivý predmet a zalarmovali políciu.

Vraj to bola starožitnosť

Privolaní odborníci dospeli k záveru, že ide o 4 500 rokov starú starožitnosť. Policajti turistku previezli na stanicu, kde jej pridelený právnik povedal, že ju považujú za vinnú a mala by sa ospravedlniť.

„Za tridsať rokov sme nikdy nič podobné neriešili. Našťastie sa nám podarilo pre Nathalie zlepšiť podmienky zadržania. Bolo ale veľmi náročné proces urýchliť, pretože prípad prevzala štátna bezpečnosť,“ uviedol Rial pre francúzsky denník Le Figaro. 

O dva dni neskôr sa žena postavila pred francúzsky hovoriacim súd. Ten predvolal aj troch umeleckých odborníkov i majiteľov galérie, v ktorej Nathalie nakupovala.

Zákaz vstupu do Egypta

Ukázalo sa, že nejde o žiaden historický artefakt, ale o obyčajný suvenír.

Francúzska turistka sa ospravedlnenia nedočkala a úrady si chybu nepriznali. Francúzskemu veľvyslancovi v Káhire sa nakoniec podarilo zaistiť povolenie na odlet, a Nathalie sa tak mohla vrátiť domov.

„Podľa toho, čo som pochopila, mám doživotný zákaz vstupu do krajiny,“ povedala Nathalie pre francúzsky denník. Svoj stresujúci zážitok nemieni nechať len tak a obrátila sa na právnika.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM