TOS Technológie

Ešte nedávno sci-fi, dnes realita: Firme, ktorá vyrába známy RUM, šéfuje humanoidný robot!

Táto výkonná riaditeľka podľa svojich vlastných slov nemá víkendy, pracuje sedem dní v týždni, 24 hodín denne.

Ilustračný obrázok k článku Ešte nedávno sci-fi, dnes realita: Firme, ktorá vyrába známy RUM, šéfuje humanoidný robot!
Zdroj: Instagram.com/the_dictador

Pamätáte si na kultový film z roku 1986 Číslo 5 žije, ako si vtedy ľudia predstavovali robota? A pritom sa to zdalo niečo tak v skutočnosti vzdialené. Aj o ďalšie desiatky rokov boli roboti súčasťou výlučne sci-fi žánrov.

Dnes sa píše rok 2023 a umelá inteligencia dokáže divy. Písať školské práce, články, kódy aj navrhovať inovácie. Najnovšie dokonca značka rumu Dictador testuje humanoidného robota s umelou inteligenciou na pozícii generálneho riaditeľa!

Článok pokračuje pod videom.

Zdroj: Dnes24.sk

Bez víkendov

Volá sa Mika a ako sama uviedla, nemá víkendy, pracuje 24 hodín denne, sedem dní v týždni. „Môj rozhodovací proces sa opiera o rozsiahlu analýzu údajov a zosúladenie so strategickými cieľmi spoločnosti. Je bez osobnej zaujatosti a zabezpečuje nestranné a strategické rozhodnutia, ktoré uprednostňujú záujmy organizácie,“ cituje Miku tlačová správa spoločnosti.

Podľa serveru Businessinsider má táto generálna riaditeľka v náplni práce viaceré úlohy, napríklad pomáhať pri identifikácii potenciálnych zákazníkov či výbere umelcov, ktorí budú navrhovať dizajny fliaš.

Neprepúšťa

Mika však rozhodne nebude prepúšťať žiadneho zo zamestnancov. Dôležité rozhodnutia v spoločnosti Dictador robia totiž aj naďalej ľudskí manažéri.

Businessinsider pripomína, že spoločnosť Dictador nie je prvá, ktorá si zvolila robota ako svojho generálneho riaditeľa. V tom istom roku, no ešte pred ňou, to urobila čínska herná spoločnosť.

Humanoidný robot je robot, ktorý svojou konštrukciou a vonkajším výzorom pripomína ľudské telo, teda má antropomorfný tvar.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM