Monika Gécziová Regióny

FOTO: Bardejovské gymnastky bodovali: Na majstrovstvách Slovenska predviedli parádne výkony

Malé gymnastky z bardejovského klubu sa môžu pochváliť veľkým úspechom. Svoje umenie predviedli na Majstrovstvách Slovenska v modernej gymnastike. A takto sa im darilo...

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bardejovské gymnastky bodovali: Na majstrovstvách Slovenska predviedli parádne výkony
9
Galéria
Zdroj: Laser Bardejov

27. októbra sa v Prešove konali Majstrovstvá Slovenska v modernej gymnastike v základnom programe a naše mesto na nich reprezentovali štyri gymnastky v rôznych vekových kategóriách z klubu Laser Bardejov.

„Keďže kategória Základného programu je v modernej gymnastike nová, majstrovstvá Slovenska sa u nás konali po prvýkrát. Súťaži predchádzali kvalifikačné súťaže, z ktorých postúpilo päť najlepších za východ a päť za západ. V Prešove sa teda stretlo desať najlepších pretekárok z každej vekovej kategórie, kde bojovali o medaily,“ vysvetlila trénerka a rozhodkyňa Jana Müllerová a doplnila, že sa súťažilo v dvoch náčiniach, kde mladšie mali zostavu so švihadlom a s obručou, staršie mali obruč a loptu. Najstaršie gymnastky cvičili aj s kužeľmi a so stuhou.

Až tri zlaté medaily pre Laser Bardejov napokon vybojovala len deväťročná Emma Jacenková, ktorá sa tak stala trojnásobnou majsterkou Slovenska vo svojej kategórii. Desaťročná Viktória Loyová sa vo svojej kategórii stala vicemajsterkou Slovenska a jedenásťročná Rebeka Boďová dokonca dvojnásobnou vicemajsterkou vo svojej vekovej kategórii.

„Stella Stašová v kategórii dvanásťročných predviedla skvelý výkon, na medailu to však tentokrát nestačilo a obsadila piate miesto,“ uviedla trénerka Müllerová, ktorá dievčatá pripravovala na kvalifikačnú súťaž. Na majstrovstvá Slovenska potom gymnastky pokračovali v príprave s trénerkou Anastasiou Sakal.

„S predvedením zostáv sme obe spokojné, aj keď stále je čo zlepšovať. V čase jesenných prázdnin majú gymnastky sústredenie, kde ešte vylepšia zostavy a začínajú sa pripravovať na medzinárodné súťaže v Liptovskom Mikuláši a v Nitre,“ dodala Müllerová s tým, že ako čerešnička na torte pre ne bude medzinárodná súťaž v modernej gymnastike v Dubaji, kam odlieta osem gymnastiek z bardejovského klubu, celkovo trinásťčlenná výprava.

OBRAZOM: Šikovné gymnastky z Bardejova a ich veľký úspech
9
Galéria
Zdroj: Laser Bardejov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM