Barbara Dallosová Krimi

Hľadal ho Interpol, chytili ho naši: Muž sa nešikovne prezradil krádežou za pár drobných

Zločincovi sa vypomstila krádež v hodnote ani nie piatich eur. Všimli si ho policajti zo Serede.

Ilustračný obrázok k článku Hľadal ho Interpol, chytili ho naši: Muž sa nešikovne prezradil krádežou za pár drobných
Zdroj: Policajný zbor SR

Policajti v Seredi si na konto pripísali poriadny úlovok. Z obyčajného zlodeja sa vykľul medzinárodne hľadaný zločinec. Pozornosť na seba upútal krádežou v hodnote 5 eur v obchodnom dome a falošným občianskym preukazom.

Hral sa na Chorváta

Muž policajtom predložil chorvátsky občiansky preukaz, ktorý bol podozrivý už na prvý pohľad. Vystupoval ako Chorvát, v skutočnosti šlo o 43-ročného Srba.

Lustráciou policajti zistili, že je hľadaný Interpolom za majetkovú trestnú činnosť.

Našli aj drogy

„Policajtom navyše vydal aj priesvitné plastové vrecúško s bielou kryštalickou látkou, o ktorej uviedol, že by malo ísť o pervitín a tiež zelenú sušinu obalenú lepiacou páskou. Zaistené predmety polícia zaslala na expertízu,“ ozrejmujú policajti.

Poverený policajt začal vo veci trestné stíhanie pre prečin falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky a prečin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

„Polícia zároveň rieši mužovu extradíciu, a teda vydanie zločinca cudziemu štátu, na území ktorého sa dopustil trestného činu. V súčasnosti je muž umiestnený v galantskej cele policajného zaistenia,“ uzatvára polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

SEREDSKÍ POLICAJTI OPÄŤ BODOVALI ZADRŽALI ĎALŠIEHO HĽADANÉHO CUDZINCA Pozornosť na seba upútal krádežou v hodnote 5 eur...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Wednesday, November 2, 2022

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM