Rastislav Búgel Hokej

Hokejová extraliga spoznala prvého FINALISTU: Corgoni VYRADILI Michalovce

Najvyššia hokejová súťaž už pozná meno prvého účastníka finále. Postúpiť sa pred zaplnenými tribúnami podarilo nitrianskym hokejistom.

Ilustračný obrázok k článku Hokejová extraliga spoznala prvého FINALISTU: Corgoni VYRADILI Michalovce
8
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Semifinálová séria sa za stavu 3:2 na zápasy pre Nitru v sobotu (13. apríla) presunula pod Zobor, kde v prípade víťazstva mohli zverenci trénera Antonína Stavjaňu rozhodnúť o svojom postupe do vytúženého finále.

Prvé góly až v prostrednej časti

Vypredaný nitriansky štadión počas prvej dvadsaťminútovky gól nevidel. Prvé presné zásahy prišli v prostrednej časti hry, pričom oba padli do bránky Michaloviec.

Najprv Kousa z vlastného obranného pásma v 24. minúte vysunul Jacksona, ktorý sa rútil sám na brankára a nezaváhal (1:0).

O osem minút neskôr bol pri druhom nitrianskom presnom zásahu opäť Jackson. Z rohu klziska prihral pred bránu a poza Škorvánkov betón zasunul k pravej tyčke Patrick Newell (2:0).

Michalovce sa s koncom sezóny zmieriť nechceli a od úvodu tretej tretiny početnou streľbou ohrozovali nitriansku bránu. Osem a pol minúty pred koncom záverečnej tretiny bola ich snaha odmenená. Na rozdiel jedného gólu znižoval Kaspars Daugavinš (2:1). Po inkasovanom góle ožila aj Nitra a od tohto momentu sa herný prejav oboch celkov vyrovnal. Keď sa už zdalo, že sa hostia dostávajú do zápasu, necelých 5 minút do konca udrel opäť Jackson a poslal Corgoňov do dvojgólového vedenia (3:1). O 30 sekúnd neskôr mal Jackson na hokejke hetrik, no Škorvánek bol proti. O chvíľu neskôr však Newton nahodil puk na nitrianskeho brankára a z ničoho nič bolo opäť znížené (3:2).

Michalovce poslali zápas do predĺženia

Navyše, hneď pri vhadzovaní po inkasovanom góle fauloval Filip Bajtek a Michalovce dostali vynikajúcu príležitosť na vyrovnanie. V presilovej hre sa hostia nepresadili, v závere siahli po hre bez brankára a 49 sekúnd do konca tretej tretiny vyrovnali na 3:3.

V predĺžení napokon strelila gól Nitra a postúpila do finále.

O rozhodujúci zásah sa postaral Sebastián Čederle. Michalovčania si po zápase prevzali bronzové medaily.

Corgoni o titul zabojujú s jedným z dvojice Košice – Spišská Nová Ves. V druhej semifinálovej sérii vedú Spičiaci nad Košicami 3:2 na zápasy.

HK Nitra – HK DUKLA Ingema Michalovce 4:3 pp (0:0, 2:0, 1:3 , 1:0)

Konečný stav série: 4:2

HK Nitra: Aittokallio (Beržinec) – Cotton, Mezei, Bača, Kousa, Stacha, Gajdoš, Fatul – Bajtek, Gill, Buček – Newell, Bubela, Jackson – Lacka, Čederle, Okoličány – Bačo, Hrnka, Pobežal

HK DUKLA Ingema Michalovce: Škorvánek (Glosár) – Michalčin, Bindulis, Bodák, Suja, Drgoň, Macejko, Jasečko – Daugavinš, Newton, Santos – Puliš, Wilkins, Valach – Kabáč, Buc, Vašaš – Fedor, Solenský, Varga

Rozhodovali: Orolin, Žák – Bogdaň, Stanzel

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie lákavé články

6. zápas semifinále: HK Nitra - HK Dukla Ingema Michalovce
8
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM