han Šport Hokej

Hokejový zväz opúšťa ďalší šéf: Bývalý prezident sa rozhodol pre razantný krok!

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) má o ďalšieho významného člena menej. Po Miroslavovi Valíčkovi končí aj šéf marketingu Martin Kohút, inak bývalý šéf.

Ilustračný obrázok k článku Hokejový zväz opúšťa ďalší šéf: Bývalý prezident sa rozhodol pre razantný krok!
Zdroj: TASR

Minulý týždeň sa na Výkonnom výbore SZĽH vzdal funkcie generálneho sekretára práve spomínaný Valíček. Netrvalo dlho a k odchodu zavelil aj Martin Kohút, ktorý mal pod palcom marketingové oddelenie zväzu.

Končí nielen vo funkcii

Kohút predtým viedol SZĽH ako prezident, no pred rokom ho nahradil Miroslav Šatan. Lenže, po tom, čo sa z postu šéfa marketingu porúčal Vladimír Janček, dočasne ho zastupoval práve Kohút. Tomu je však už koniec. Ako uviedol portál www.hokejovysvet.sk, Martin Kohút už nechce pôsobiť nielen na zväze, ale aj celkovo v hokej.

Slová Kohúta

„Po odchode Jančeka som tú pozíciu prevzal, aby sa zachovala kontinuita toho, čo sme nastavili. Po revolúcii, keď som nastúpil ako nový prezident zväzu, bolo treba zväz finančne stabilizovať a predovšetkým zmeniť myslenie ľudí, čo vôbec nebolo jednoduché. No myslím, že sa nám to spoločnými silami podarilo a tak nadišiel môj čas odísť. Ja som predovšetkým biznismen a tomu sa chcem venovať. Pomohol som hokeju, a tak môžem ísť,“ povedal Kohút pre spomínaný portál.

Kauza hokejky

Pred pár dňami obletela Slovenskom správa o tom, že SZĽH nakúpil hokejky netransparentne. Čo na to Kohút? „Viete, predtým bol problém, že nie sú hokejky, teraz je zase problém, keď sú… Podľa mňa bolo obstarávanie v poriadku, veď pani Kosová sa zaručila, že ak nie, tak vyvodí osobnú zodpovednosť. Prešetruje sa to, tak počkajme na výsledok a potom kričme,“ uzavrel.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM