Aktualizované Zo Slovenska Zo Slovenska

Hrnčiarovci opustili rady Siete, smerujú do Mostu-Híd

Poslanci Národnej rady SR Andrej Hrnčiar, Martin Fedor, Katarína Cséfalvayová, Igor Janckulík a Eduard Adamčík vystúpili zo strany #Sieť.

Ilustračný obrázok k článku Hrnčiarovci opustili rady Siete, smerujú do Mostu-Híd
Zdroj: TASR

Pätica poslancov Andrej Hrnčiar, Martin Fedor, Katarína Cséfalvayová, Igor Janckulík a Eduard Adamčík, ktorá bola nespokojná s pôsobením Radoslava Procházku vo funkcii šéfa #Siete, sa rozhodla pre odchod zo strany. Podľa nich nič nemení ani fakt, že Procházku medzičasom na poste predsedu nahradil Roman Brecely. Odídenci budú teraz rokovať o spolupráci s Mostom-Híd. Oznámili to v utorok.

PREČÍTAJTE SI: Procházkov pád. Pred časom kandidát na premiéra v slovenskej politike končí

Brecely nedáva záruky

Hlavným ôvodom na odchod zo #Siete je ich dlhodobá nespokojnosť s fungovaním strany. Pre tú si založili platformu „Za zodpovednú politiku“. Ani nový predseda Roman Brecely im podľa ich slov nedal „žiadne záruky na odstránenie dôvodov, pre ktoré sme založili platformu Za zodpovednú politiku".

Sú presvedčení, že v #Sieti sa ani po výmene predsedu nič nemení. „Neexistuje žiadna garancia zmeny spôsobu doterajšej komunikácie a štýlu práce. Nemôžeme ďalej niesť zodpovednosť za dianie v strane," uvádzajú vo vyhlásení.

PREČÍTAJTE SI: Procházka má súpera. Kto sa ešte uchádza o miesto na Všeobecnom súde EÚ?

Most-Híd im je programovo blízky

Pre rokovania s Mostom-Híd sa rozhodli na základe programovej blízkosti. V rámci Mosta-Híd by chceli pokračovať v presadzovaní zodpovednej politiky a podieľať sa na plnení Programového vyhlásenia vlády SR.

Predseda Mosta-Híd Béla Bugár dnes nevylúčil rokovania so spomínanou päticou poslancov. „Musia sa rozhodnúť, čo chcú robiť. Na základe toho prípadne budeme rokovať. Ale zatiaľ tam nie sme," povedal Bugár.

Sieť: Chcú nám ublížiť!

„Jedinou ich zásadnou výhradou bolo pôsobenie predchádzajúceho predsedu Radoslava Procházku, ktorý sa v záujme udržania jednoty strany na sneme vzdal svojej funkcie a dal tak priestor novej krvi,„ reagoval Brecely. Podľa jeho slov, žiadne ďalšie výhrady neodzneli ani na pondelkovom stretnutí. „A dodnes mi nie sú známe,“ doplnil predseda strany. Ako dodal, všetky ďalšie otázky bude na svojom najbližšom zasadnutí riešiť predsedníctvo #Siete.

Odídenci zo Siete
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM