Zo zahraničia

Hrozná smrť chlapca! Žralok zabil pri pláži 14-ročného surfera

Život 14-ročného surfera si vyžiadal útok žraloka, ktorý sa stal vo štvrtok okolo 13.30 h miestneho času pri pobreží štátu Južná Austrália.

Ilustračný obrázok k článku Hrozná smrť chlapca! Žralok zabil pri pláži 14-ročného surfera
Zdroj: pixabay.com , TASR/AFP

Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa austrálske médiá. Nešťastie sa stalo pri pláži Ethel Beach ležiacej západne od mesta Adelaide, ktorá je obľúbená medzi sufrermi.

Chlapec bol v tom čase asi 40 metrov od pobrežia. Z vody ho vytiahli s vážnymi zraneniami bez známok života.

Žraloky boli spozorované v tejto oblasti aj pred dvoma dňami. Zrejme lovili lososy, ktorých je v súčasnosti v miestnych vodách viac ako zvyčajne.

„Za 22 rokov som tu videl veľa žralokov, ale toto je prvý smrteľný útok,“ povedal pre televíziu ABC miestny surfer. Ide o tretí smrteľný útok žraloka v štáte Južná Austrália v tomto roku. Telá obetí predchádzajúcich útokov z mája a októbra sa doteraz nenašli.

V novembri pri pobreží Južnej Austrálie napadol žralok 32-ročnú ženu, ktorá utrpela vážne zranenie hlavy. V októbri prežila 64-ročná žena útok s vážnym zranením nohy.

Vzhľadom na zvyšujúci sa počet útokov v tomto regióne sa ozvali hlasy volajúce po lepšej ochrane surferov a kúpajúcich sa. Na rozdiel od iných štátov v Južnej Austrálii pláže nie sú pred žralokmi chránené sieťami alebo inými prostriedkami, robí sa však letecké hliadkovanie.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM