Rastislav Búgel Hokej

Je to POTVRDENÉ! Slovensko na majstrovstvách posilní týchto PÄŤ hokejistov z NHL

Hokejový zväz potešil všetkých fanúšikov. Slovenská reprezentácia môže počítať s piatimi hráčmi z prestížnej NHL.

Ilustračný obrázok k článku Je to POTVRDENÉ! Slovensko na majstrovstvách posilní týchto PÄŤ hokejistov z NHL
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Hokejový šampionát sa blíži a Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) priniesol dobré správy. Oficiálne predstavil prvé posily z NHL.

„Budúci týždeň sa do prípravy s národným tímom zapojí obranca Šimon Nemec a kvarteto útočníkov Tomáš Tatar, Juraj Slafkovský, Martin Pospíšil a Pavol Regenda, ktorý väčšinu ročníka odohral na farme v AHL,“ informuje SZĽH.

Viac hráčov z NHL

Keďže základná časť sa v NHL skončila počas minulého týždňa, vedenie zväzu okamžite kontaktovalo všetkých hráčov, o ktorých malo záujem pre potreby reprezentácie.

„Tento rok bude účasť hráčov z NHL vyššia v porovnaní s minulými rokmi,“ prezradil generálny manažér Miroslav Šatan a dodáva: "Všetkých, ktorých sme oslovili, nám potvrdili účasť. Menovite ide o Tatara, Slafkovského, Nemca, Pospíšila a Regendu, ktorého príchod doťahujeme. Trénerom budú k dispozícii už budúci týždeň počas zrazu v Žiline.“

Ako sa im darilo?

Najlepšiu sezónu má za sebou Juraj Slafkovský, ktorý odohral 82 zápasov v drese Canadiens a pripísal si 50 bodov (20 gólov a 30 asistencií). Obranca Šimon Nemec v decembri naskočil do zápasového kolotoča za New Jersey, pričom odohral 60 zápasov s bilanciou 3 góly a 16 asistencií.

„Tomáš Tatar odštartoval ročník v Colorade, v decembri však prestúpil do Seattlu, kde sa mu darilo lepšie z individuálneho hľadiska. Spolu nastúpil v sezóne na 70 stretnutí s bilanciou 9 gólov, 15 asistencií. Martin Pospíšil si dlhodobými vynikajúcimi výkonmi na farme Calgary vypýtal miesto v prvom tíme a počas ročníka si v ňom vybojoval stále miesto. Rastúcu fazónu potvrdil ziskom 24 bodov v 63 dueloch (8+16),“ píše zväzový web.

Pavol Regenda v NHL štartoval v piatich zápasoch v drese Anaheimu. Väčšinu sezóny strávil na farme v AHL v San Diegu a patril tam k najproduktív­nejším hráčom (54 zápasov, 19 gólov a 15 asistencií.

V dobrej nálade

V prípade väčšiny hráčov nejde o žiadnych nováčikov. Tatara čaká siedmy šapmionát, Nemca štvrtý, Regendu a Slafkovského tretí. Pre Pospíšila pôjde o premiéru.

„Komunikovali sme s každým hráčom viackrát. Už pri prvej komunikácii bolo od všetkých cítiť pozitívne nastavenie. Zrejme je to aj tým, že šampionát je veľmi blízko Slovenska. Chlapci určite komunikovali aj medzi sebou. Sú dobre nastavení, veríme, že budú lídrami nášho tímu a splnia očakávania fanúšikov,“ dodal Miroslav Šatan.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM