Zo Slovenska

Kde mám pristaviť AUTOBUSY? Nitriansky župan ponúka pomoc pri preprave migrantov zo Slovenska

Predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja povedal, že je pripravený zabezpečiť autobusy na odvoz nelegálnych migrantov zo Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Kde mám pristaviť AUTOBUSY? Nitriansky župan ponúka pomoc pri preprave migrantov zo Slovenska
Zdroj: Branislav Becík

Predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) a člen predstavenstva strany Hlas-SD Branislav Becík vyzval policajného prezidenta Štefana Hamrana a premiéra Ľudovíta Ódora na okamžité zabezpečenie prevozu nelegálnych migrantov mimo Slovenskej republiky.

Je pripravený pomôcť so zabezpečením autobusov na ich prepravu. TASR o tom informovala hovorkyňa Hlasu-SD Patrícia Medveď Macíková.

S otvorenou náručou?

Predseda kraja reagoval na slová šéfa polície, že cieľom migrantov je poväčšine Nemecko a na Slovensku nezostávajú. Zaujíma ho, či je výrok podložený aj komunikáciou medzi slovenským a nemeckým rezortom diplomacie.

„Ak to tak naozaj je a Nemci očakávajú migrantov s otvorenou náručou, tak mi povedzte, kedy a kde mám pristaviť autobusy, aby som ich tam odviezol a tým ochránil našich ľudí,“ uviedol Becík.

Situácia s prílevom migrantov je podľa predsedu NSK mimoriadne vážna.

Každý deň prekračujú veľké skupiny migrantov naše nestrážené hranice. A čo robíme my, aby sme im v tom zabránili? Absolútne nič, dokonca im bez problémov vydávame potvrdenie o pobyte a následne ich voľných púšťame medzi ľudí. Vlastne ich týmto motivujeme, aby prichádzali na Slovensko,“ zhodnotil. Vláda sa podľa neho svojou nečinnosťou priamo podieľa na nelegálnej migrácii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Facebook
Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM