Aktualizované Zo Slovenska

Koronavírus: Počet nakazených opäť stúpol, pribudlo aj jedno úmrtie

Celkovo máme 1173 pozitívne testovaných ľudí, negatívnych výsledkov je 45 561.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Počet nakazených opäť stúpol, pribudlo aj jedno úmrtie
31
Galéria
Zdroj: TASR

Na Slovensku pribudlo počas nedele (19. 4.) 12 nových prípadov ochorenia COVID-19. Otestovaných bolo 2458 osôb. Celkovo tak SR má 1173 pozitívne testovaných ľudí na nový koronavírus. TASR o tom v pondelok informovala hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Ochoreniu COVID-19 podľahol ďalší pacient. Ide o klienta Domova sociálnych služieb Spišské Bystré. Celkovo tak Slovensko eviduje 13 úmrtí zapríčinených novým koronavírusom.

Ako ďalej Eliášová doplnila, vyliečených bolo už 251 ľudí, z toho bolo 61 hospitalizo­vaných v nemocniciach a 190 sa vyliečilo v domácej izolácii. Celkový počet testov s negatívnym výsledkom je 45 561.

Hospitalizovaných je 212 pacientov, u 81 bolo ochorenie COVID-19 potvrdené, u 131 sa čaká na výsledky testov. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je podľa informácií rezortu zdravotníctva osem pacientov, dvaja sú na umelej pľúcnej ventilácii.

Z 12 nových prípadov sa tri osoby nachádzajú v karanténnom stredisku vo Vranove nad Topľou.

Pribudol aj prípad v Domove sociálnych služieb v Pezinku. Ďalšia osoba s neznámou adresou sa nachádza v karanténnom stredisku, MZ SR však neuviedlo v ktorom.

Ďalšia osoba sa nachádza v karanténnom stredisku Akadémie Policajného zboru v Bratislave. Z nových pacientov je najmladší muž vo veku 26 rokov z okresu Vranov nad Topľou, najstaršou je žena vo veku 76 rokov z okresu Prievidza.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM